Šahmanović: Postignut postizborni sporazum, DPS ostaje opozicija u Plavu

Na ovaj način BS i SDP koje su osvojile po sedam mandata na posljednjim izborima obezbijedile su još 4 mandata
53 pregleda 28 komentar(a)
Ažurirano: 28.05.2014. 18:31h

Nosilac liste Bošnjačke stranke u Plavu i dosadašnji predsjednik opštine Orhan Šahmanović rekao je Portalu Vijesti da je postignut postizborni koalicioni sporazum između te stranke SDP-a, SNP-a i Albanske građanske inicijative Iber Hoti.

"Danas smo razgovarali, predstavnici svih ovih partija su iskazali spremnost da uđu u ovakvu koaliciju. Ostalo je samo na tome da organi stranaka potvrde naše opredjeljenje", kazao je Šahmanović

Na ovaj način BS i SDP koje su osvojile po sedam mandata na posljednjim izborima obezbijedile su još 4 mandata i nastaviće u kontinuitetu da vrše vlast kao i prije izbora.

TV Vijesti, Boban Obradović

U Plavu je pravo glasa imalo 8.964 glasača od čega je pravo iskoristilo 5.226 građana. Pored SDP i BS koje su osvojile po 7 mandata DPS je osvojila 11 i ostaće u opoziciji dok su još tri mandata osvojili SNP, 2 DF i jedan Građanska inicajitva Iber Hoti.

Na lokalnim izborima u Plavu izborni prag nijesu prešli Forca i Demokratski savez, zbog toga što je največi broj njihovh glasača otišao u novoformiranu opštinu Gusinje.

Galerija

Bonus video: