Kolašin: Sukob aktivista DPS i SNP

Aktivisti SNP ušli su na drugi sprat te zgrade i pokušali da uđu u kancelariju Lovačkog društva "Kolašin", gdje je sjedjelo nekoliko aktivista DPS
174 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2014. 19:24h

Sukob aktivista Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijalističke narodne partije (SNP) u zgradi “Veletrgovine” na Trgu borca oko 19.30 časova spriječila je policija.

Zgrada je na manje od 50 metara od biračkog mjesta u Centru za kulturu.

Aktivisti SNP ušli su na drugi sprat te zgrade i pokušali da uđu u kancelariju Lovačkog društva "Kolašin", gdje je sjedjelo nekoliko aktivista DPS i prema dojavama nekoliko građana dijelili novac za glasačima te partije.

Dok su aktivisti SNP pokušavali da uđu u prostorije Lovačkog društva, sa druge strane hodnika, iz prostorija izašlo je 10-ak članova DPS, a među njima i nekoliko odborničkih kandidata i predstavnika izvršne valsti.

Nakon nekoliko minuta svađe i guranja, došla je policija i aktiviste SNP izgurala iz zgrade.

Pola sata prije aktivista SNP u prostorije lovačkog društva ušle su i novinarke "Vijesti" i "Dana".

"Vijesti" su od nekoliko Kolašinca oko 19 sati dobili informacije da su dva mini štaba DPS smještena u zgradi “Veletrgovine” na drugom spratu.

Čovjek koji se prestavio kao lovočuvar Rnković, nakon što je novinarkama otvorio vrata, kazao je da je u toku sastanak lovačkog društva kojem prisustvuje 10-ak lovaca, iako je u kancelariji, pored njega, bio još samo aktivista DPS Zoran Obrenović.

Rnković je spriječio novinarku “Vijesti” da fotografiše unutrašnjost kancelarije i sto na kojem su bili spiskovi.

On je fizički spriječio i da novinarka priđe bliže stolu i vidi o kavim je spiskovima riječ. Nakon što je obraćajući se novinarki kazao "Šta mi ovo radiš?Ja ovo tebi nikad ne bih uradio? Misliš li ti i sjutra da živiš među nama u ovom gradu? Ne možeš da slikaš ništa!" zaključao je vrata kancelarije.

Desetak minuta nakon toga Kolašinac Dragoslav Jeknić je stajao ispred vrata kancelarije.

Djevojci koja je ušla u zgradu i pitala novinarke “Gdje je ovo za DPS?” , Jeknić je objasnio da je to u prostorijama lovačkog društva.

Posle djevojke u tu kancelariju je ušao još jedan momak, a Jeknić je u neformalnom razgovru novinarkama kazao da se tamo dijele putni troškovi za student.

Nako što se sukob aktivista dvije partije završio ulaz zgrade je obezbjeđivala policija, a iz objekata su izašli lokalni funkcioneri i aktivisti DPS.

Kancelarije OO DPS nalaze se stotinjak metara dalje od zgrade “Veletrgovine” u Opštini.

Galerija

Bonus video: