Marović u Kolašinu: Naprijed hoće svi, nazad samo neki

„Koliko je jaka evropska politika u Kolašinu, Bijelom Polju, Gusinju, Plavu...toliko je jaka evropska Crna Gora"
53 pregleda 35 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2014. 19:12h

Demokratska partija socijalista (DPS), prema istraživanjima, ima najveću podršku građana Kolašina, što je dva i po puta više nego što ima Socijalistička narodna partija (SNP), kazao je na konvenciji liste „Za evropski Kolašin – Milo Đukanović“, kazao potpredsjednik DPS Svetozar Marović.

Prema njegovim riječima, građani Crne Gore će 25. maja odgovarati na tri pitanja „Da li ići naprijed ili nazad?“, „Da li treba podržati manjinu ili većinu?“ i „Da li treba podržati svojega ili tuđega?“.

„Koliko je jaka evropska politika u Kolašinu, Bijelom Polju, Gusinju, Plavu...toliko je jaka evropska Crna Gora, kojoj danas prijete iz frontova rušenjem vlasti. Treba izabrati da li naprijed ili nazad, naprijed hoće svi, nazad samo neki. Zato neki teško mogu dobiti, jer neki nijesu svi. Neki su samo dio svih.

Nazad je ili nostalgija ili patologija, a naprijed je realnost i potreba. Neki su već bili nazad pa su sada s nama naprijed, znaju kako je tamo teško i da tamo nemaju što naći osim ostatke onih loših odluka „kolašinskih kogresa“ protiv Crne Gore ili Crne Gore kao 27. izborne jedinice i borbe protiv njene nezavisnosti", kazao je Marović u Kolašinu.

On je optužio neke učesnike lokalnih izbora za, kako je kazao, osporavanje važećih zakona demokratije i uvođenje „novog zakona antidemokratije“. Taj novi zakon, rekao je Marović, glasi – „ne nastoji da se dobije više, već manje povjerenja“.

„Po tom zakonu „antidemokratije“ vi ste uspješni ako ste neuspješniji. Prema tim zakonim, manje je ekonomičnije, jer manje daješ, a više uzimaš. Po njima ne treba imati većinu nego manjinu, jer će manjina usloviti većinu i postati njen gospodar. Zato ne budite obična nego najjača većina, da malima i slabima pomognemo i pružimo ruku, a ne da mali upravljaju velikima", poručio je Kolašincima Marović.

On samtra da se trenutno Crnoj Gori pokušava nametnuti situacija kakvu, tvrdi Marović, savremeni svijet ne poznaje,a to je, kako je rekao, da se dio vlasti sa opozicijom udružuje protiv vlasti.

"Time pokazuju da je opozicija slaba da smijeni vlast, ako joj se ne bi pridružio dio vlasti. To su koalicioni partneri onih iz opozicije, a koji su u koaliciji sa ovima iz vlasti. Dakle, bez SDP ni Demokratski front (DF) ni SNP ne mogu dobiti u Crnoj Gori, a i sa njima gube. To svi znaju. Mada , koliko ja znam SDP nije za Front, jer oni bi to objavili ako jesu, ali zašto bi skrivali ako nijesu. Ovi izbori, srećom nijesu u rukama DF, SDP ili Pozitivne, ovi izbori su u rukama građana- tvrdi Marović.

Govoreći o rezultatima aktuelne kolašinske vlasti, politički direktor DPS Tarzan Milošević kazao je da je tu vlast karakterisala „senzibilnost i odgvornost“. Prema njegovim riječima, „dosadašnji i budući predsjednik Opštine Darko Brajušković je ispunio sva obećanja“

Brajušković je obećao da će u narednih četiri godine u Kolašinu biti otvoreno 300 radnih mjesta i najvio izgradnju tri fabrike, nekoliko tusrističkih kompleksa i dolazak ozbiljnih investitora.

„Pozivam politčke oponenete da navedu samo jedan primjer da samo neštio u minule četiri godine obećali, a da nijesmo realizovali ili da je u toku realizacija- poručio je on opoziciji.

Prema riječima nosioca liste DPS u Kolašinu, najjače ga kritikuju upravo oni koji su opštinu doveli u nezavidnu situaciju.

Galerija

Bonus video: