Medojević: Da li je došlo vrijeme za suočavanje Đukanovića sa sopstvenom kriminalnom prošlošću?

"Sudeći prema njegovim prvim potezima, izgleda da je odlučio da se okruži svojim najodanijim medijskim specijalcima koji će pokušati da ponove isti recept, medijske satanizacije kroz kampanju laži"
15614 pregleda 56 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović

Funkcioner Demokratskog fronta (DF), Nebojša Medojević rekao je da će predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović morati brzo da donosi neke veoma krupne odluke

"Novac stečen kriminalnim aktivnostima od strane organizovane kriminalne grupe, baziran na švercu cigareta je ubačen u leglane tokove preko of šor firmi van Crne Gore i lažnog fiktivnog kredita uzetog kod Pireus banke i lažnog kolaterala od akcija Prve banke, „opran“ je preko fiktivnih berzanskih transakcija između dva brata Đukanovića", kazao je Medojević.

Medojević je rekao da je to "školski primjer pranja novca."

"Naravno da korumpirano privatno tužilaštvo neće reagovati niti uhapisti Đukanovića i niegove “prijatelje” koji su “pozajmili” novac Đukanoviću, niti Aca Đukanovića koji je dao lažne garancije, niti brokere koji su obavili fiktivni lažnu transakciju na berzi, niti članove Komisije za hartije od vrijednosti koji su bili dužni da provjere sumnjive transakcije i prijave krivično djelo tužilaštvu", soapštio je funkcioner DF-a.

Medojević je u saopštenju kazao da je "ovo priznanje Kneževića alarm za međunarodne faktore koji konačno moraju sankcionisati pretvaranje države Crne Gore u “Kolumbiju na Jadranu” - privatnu državu u vlasništvu mafije koja pruža logističke servise za svjetske kriminalce i perače novca od droge, cigareta, oružja, ali posebno od on line klađenja i kocke".

"Prema mojim informacijama takav alarm je upaljen i Đukanović će morati brzo da donosi neke veoma krupne odluke. Sudeći prema njegovim prvim potezima, izgleda da je odlučio da se okruži svojim najodanijim medijskim specijalcima koji će pokušati da ponove isti recept, medijske satanizacije kroz kampanju laži. To je najbrži put da donosioci odluka u centrima moći, konačno puste niz vodu svoga starog partnera koji im sada više ništa ne treba, a pravi nepotrebnu i štetnu buku i loše vijesti sa Balkana, koje ne trebaju nikome. Za procesuiranje Đukanovića za pranje novca od šverca cigareta preko lažnog kredita u Pireus banci, postoje svi krivično pravni uslovi. Dokazi i svjedoci su tu. Činjenični opis djela dat školski", saopštio je Medojević.

On je kazao da nedostaje samo "profesionalni i čestiti i hrabri, nezavisni tužilac."

"A njega neće biti sve dok DPS ne izgubi vlast i politički monopol i uticaj na tužilaštvo i pravosuđe. Da li je došlo vrijeme za krupne političke promjene u Crnoj Gori i suočavanje Đukanovića sa sopstvenom kriminalnom prošlošću? Da li će DPS potonuti skupa sa otpisanim Đukanovićem ili će se dio DPS odvojiti i pokušati da se spasi, ostaje da se vidi. Nadam se da u opoziciji, ovaj put neće biti nikoga ko će im baciti pojas za spasavanje i pomagati. Dovoljno je samo posmatrati njihovo urušavanje i podsticati podjele. Uostalom, DPS treba zabraniti", zaključio je Medojević.

Bonus video: