Je li humano da je 7 Đurišića bez posla

Optužbu o eventualnom pokušaju politizacije zdravstvenog stanja Đurišića, kabinet premijera je mogao adresirati na opoziciju
0 komentar(a)
Živko Đurišić, Foto: SNP
Živko Đurišić, Foto: SNP
Ažurirano: 16.05.2014. 07:44h

Tekst u kojem opozicija optužuje vlast u Kolašinu za izbornu zloupotrebu opštinskih resursa sigurno ne predstavlja, kako tvrde iz Đukanovićevog kabineta, “besprizorne insinuacije” kojima “Vijesti” pomoć građaninu pokušavaju da dovedu u vezu za izborima.

Novinarka je, osim opozicionih predstavnika, uzela izjave od Živka Đurišića kome je dostavljena pomoć službenim autom opštine i predsjednika opštine Darka Brajuškovića koji je tada mogao objasniti vezu sa premijerovim kabinetom u konkretnom slučaju. Optužbu o eventualnom pokušaju politizacije zdravstvenog stanja Đurišića, kabinet premijera je mogao adresirati na opoziciju.

Umjesto toga, premijer i njegova “pampers” medijska zajednica izgleda da opet pokušavaju “Vijesti” predstaviti kao medij koji se ne libi ničega. Ja ću se uzdržati od takve kvalifikacije za dovođenje Đurišića, ozbiljno narušenog zdravlja, na jučerašnju pres konferenciju u Kolašinu uz nesvakidašnje interesovanje prorežimskih medija, i u organizaciji smušenog gradonačenika Brajuškovića.

Meni je drago što su premijer i Biro za odnose sa građanima, odlučili da postupe humano i pomognu Đurišiću o kojem su “Vijesti” izvještavale i sedmicu ranije - kada je uzalud kucao na vrata kolašinske vlasti tražeći novčanu pomoć.

Međutim, najporaznije i najnehumanije u tekstu koleginice Šćepanović je činjenica da su premijer i dvoipodecenijska DPS vlast kreirale ekonomski i sveukupni ambijent u kojem 7 od 9 članova porodice Đurišić nema stalan posao.

Bonus video: