Milić: Adekvatnije predstaviti crnogorske proizvode na ruskom tržištu

Milić je iskazao da je zadovoljan spremnošću Rusije da konkretnim djelima promoviše razvoj bilateralnih ekonomskih odnosa
3 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Srđan Milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.05.2014. 12:27h

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP) Srđan Milić susreo se danas u Moskvi sa potpredsjednikom Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije Georgiom Georgievičem Petrovim, sa kojim je razgovarao o šansi za povećanje izvoza iz Crne Gore.

Na sastanku je ocijenjeno da neophodna jača i sveobuhvatnija turistička propaganda Crne Gore u Rusiji, kako bi naša država i dalje bila jedna od omiljenih turističkih destinacija za ruske turiste.

"Nažalost, sadašnji robno-trgovinski promet sa Rusijom je nedopustivo nizak. Stoga treba raditi da se on srazmjerno poveća, u skladu sa mogućnostima obje države. Takođe je neophodno adekvatnije predstaviti crnogorske projekte i proizvode na ruskom tržištu", kaže se u saopštenju SNP-a.

Milić je iskazao da je zadovoljan spremnošću Rusije da konkretnim djelima promoviše razvoj bilateralnih ekonomskih odnosa.

"Predsjednik SNP je istakao da je neophodno unaprijediti saradnju ruske Trgovinsko-industrijske komore sa privrednim komorama u našem regionu, u smislu stvaranja novih proizvoda i usluga koje će naše zemlje ponuditi ruskom tržištu, sa ciljem inteziviranja saradnje u različitim privrednim oblastima", zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Bonus video: