Kalač: DPS nudi rješenja za seoska područja u Rožajama

"Mi nijesmo partija koja dijeli ljude po naciji i vjeri", naglasio je Murić i ukazao na potrebu da se sačuva građanska orijentacija
56 pregleda 36 komentar(a)
Nusret Kalač, Jablanica, Foto: DPS
Nusret Kalač, Jablanica, Foto: DPS
Ažurirano: 11.05.2014. 16:04h

„Vodimo pozitivnu kampanju čiji je cilj da konkretnim djelima pokažemo šta ćemo da uradimo za svoje Rožaje i svoju državu Crnu Goru, a drugi će o sebi, takođe, reći onim što su učinili za svoj grad", rekao je Nusret Kalač, nosilac liste "Za evropsko Rožaje - Milo Đukanović" na današnjem promotivnom skupu u Jablanici. "DPS je uradila ambiciozan i realno ostvariv izborni program. Ne vidim da su to drugi učinii. Naročito je ambiciozan program za razvoj seoskog područja. Planirali smo da u naredne dvije godine izgradimo oko 60 km asfaltiranih seoskih puteva, riješimo vodosnabdijevanje u svim selima, kao i da obezbijedimo uredno snabdijevanje električnom energijom. Konkretno u Jablanici planiramo da riješimo probleme u vezi sa obezbjeđenjem vode za piće, da sagradimo 2 km asfaltnog puta kroz selo i da u narednih nekoliko dana počnemo radove na sanaciji pueva kroz selo. Naši planovi se oslanjaju na realne pretpostavke budući da smo obezbijedili sredstva za radove o kojima je riječ. Oni što su vam obećavali da će vam završiti puno toga, šta su uradili!? Ništa. Treba da dođu da vam se izvine, ne da traže glasove", kazao je Kalač.

Šefkija Murić, predsjednik Opštinskog odbora pitao je Jablaničane šta bi bilo kada bi se svi svrstavali u nacionalne stranke i na šta bi ličila Crna Gora.

"Mi nijesmo partija koja dijeli ljude po naciji i vjeri", naglasio je Murić i ukazao na potrebu da se sačuva građanska orijentacija Rožaja. Podsjetio je da sve što je urađeno u Jablanici, uradio je DPS i lokalna vlast.

Mještani Jablanice su kazali da je dosta učinjeno na poboljašanju životnih uslova, ali da ima još problema koje treba rješavati. Danas su čuli ohrabrujuće planove za svoje selo i obećali da će podržati one koji rade za njihovo dobro.

Na promotivnom skupu u Bijeloj Crkvi je rečeno da se dio ambicioznog izbornog programa za razvoj seoskog područja svakako odnosi na ovo selo.

Bonus video: