Bošnjak: Država će biti destabilizovana ako DPS bude silom čuvao vlast

Ona je kazala da u suparničkom taboru prodaja karata ne ide u posljednje vrijeme, pa otuda i prepotpostavka čemu nervoza
10 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2014. 13:11h

Ukoliko opozicija preuzme vlast u Podgorici, Crna Gora će biti destabilizovana jedino ako Demokratska partija socijalista DPS pokuša silom da je zadrži, kazala je kandidat za odbornika Demokratskog fronta DF Branka Bošnjak.

Ona je kazala da u suparničkom taboru prodaja karata ne ide u posljednje vrijeme, pa otuda i prepotpostavka čemu nervoza u izbornom štabu.

Bošnjak je ragovala na tvrdnje premijera Đukanovića koji je kazao da će Crna Gora biti destabilizovana ukoliko opozicija preuzme vlast u Podgorici.

Ona je rekla da, ukoliko opozicija preuzme vlast u Podgorici , to ne znači ništa drugo do da je vlast smjenjiva.

"Ni Hrvatska nije bila destabilizovana Sanaderizacijom, već naprotiv. Uhvatila je korak mnogo brže nego što je bilo ko očekivao sa tokovima razvijenih zemalja.

Taj napor da se naprave oštri rezovi sa korupcijom, međunarodna zajednica je prepoznala kao pravi i suštinski korak naprijed.

Prema njenim riječima, nije ugrožena Crna Gora već vladavina DPS.

"Tačnije, ugroženi su premijer i njegovi poslovni ortaci koji nemlosrdno otimaju sve resurse ove države, bezobrazno se bogateći, dok veći dio stanovništva živi na ivici siromaštva“, istakla je ona.

DF se divi svakom čovjeku , koji uprkos svim nedaćama, ostaje do kraja iskren i privržen ideji promjena „koje su neminovne“, kazala je Bošnjak

"Jer , bez obzira na demagogiju i tobožnju zabrinutost nad sudbinom države, u vladajućoj partiji su zabrinuti jedino za očuvanje sopstvenih pozicija. Teško se odreći stečenih i nezasluženih privilegija i luksuza ali vrijeme je i da se oni koji na noć troše onoliko koliko prosječan građanin Crne Gore zaradi za dva mjeseca a možda ni tada , naviknu na skromnije uslove života.

Pravo je vrijeme za tako nešto, jer dolaskom opozicije dogodiće se samo jedno: turistička valorizacija smještajnih kapaciteta u Spužu“, zaključila je Bošnjak.

Vučurović: Neprijateljski stav Đukanovića očekivan

Neprijateljski stav predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS), Mila Đukanovića prema predstavniku Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Mitji Drobniču, očekivan je, jer EU uporno traži da se riješe brojne afere koje opterećuju državu, ocijenjeno je iz Nove srpske demokratije (Nova).

Đukanović je ocijenio da se šef Delegacije Evropske unije Mitja Drobnič, posljednjim izjavama uključuje u predizbornu kampanju u Crnoj Gori.

Portparol Nove, Jovan Vučurović smatra da je glavni akter svake afere upravo Đukanović i onda je, kako je rekao, prirodno da ne može da sakrije animozitet prema svima koji Crnu Goru žele da vide kao demokratsku i pravnu državu, oslobođenu od organizovanog kriminala i korumpiranih političara iz aktuelnog režima.

"On se vjerovatno sa sjetom prisjeća kako se nekada, a naročito u drugoj polovini devedesetih, iz međunarodne zajednice žmurilo na njegove razne “poduhvate” i malverzacije, i sada kada su došla druga vremena njemu je preostalo samo da diže galamu i lažno optužuje”, kazao je Vučurović u reagovanju dostavljenom agenciji Mina.

Kako je rekao, Đukanović i njegova stranka su navikli da vladaju uz pomoć organizovanog kriminala, tajne policije, kupovine glasova i raznih malverzacija.

"Sada kada se bliži kraj vladavine njegove političko-profiterske organizacije i kada dolazi vrijeme promjena koje znači i uspostavljanje pravne države, on traži neprijatelje na svakoj strani, u opoziciji, nevladinom sektoru, slobodnim medijima, nezavisnim intelektualcima, nedavno je sankcijama kaznio i Rusiju, a sada je na red, da bude neprijatelj, došla i Evropska unija", rekao je Vučurović.

To je, smatra on, poznati manir svih diktatora koji znaju da su činili razne nezakonitosti.

"I koji, uzaludno, sve rade kako bi spriječili promjene i odložili suočavanje sa vladavinom prava. Vrijeme promjena nezaustavljivo dolazi, i tu činjenicu ne mogu promijeniti Đukanovićeve frustracije i prijetnje", zaključio je Vučurović.

Galerija

Bonus video: