Bar: Manjinska koalicija traži razvoj sela, zaostaje se za gradskim jezgrom

U programu koalicije je i izgradnja vodovoda u naselju Mala Volujica
66 pregleda 1 komentar(a)
Edina Dešić, Foto: Bošnjačka stranka
Edina Dešić, Foto: Bošnjačka stranka
Ažurirano: 09.05.2014. 15:12h

Koalicija „Bošnjaci, Muslimani i Albanci - Bar u koji vjerujemo“ zatražila je danas ravnomjerno ulaganje u infrastrukturu seoskih dijelova opštine, ističući da će se “kao dio buduće izvršne vlasti u Baru” za to posebno zalagati.

Odbornički kandidat te koalicije Edina Dešić Perazić (BS) istakla je da su seoska područja Bara znatno nerazvijenija, posebno infrastrukturno, u odnosu na gradsko jezgro.

Ona je dodala da će se odbornici ove zajedničke liste zalagati za obnovu putne mreže u prigradskim naseljima i na seoskom području, uključujući regionalne puteve Dobra Voda-Mrkojevići-Sukobin, Bar-Tuđemili-Virpazar i Virpazar-Šestani-Ostros-Stegvaš.

"Pored njih, neophodno je popraviti i lokalne puteve za Zaljevo, Polje, Šušanj, Ahmetov brijeg, Tuđemile, Sustaš, Mikuliće, Turčine, Velembuse, Dobru Vodu, Pečurice, Velje selo, Mrkojeviće, Kunje, Goranu, kao i lokalne puteve od Ostrosa ka selima Ckla i Bobovište. Sve su ovo sredine u kojima živi stanovništvo koje pripada manjinskoj populaciji", ističe Dešić-Perazić.

Prema njenim riječima, u većem broju tih naselja treba popraviti i niskonaponsku mrežu i pojačati radio-TV i signale mobilne telefonije.

U programu koalicije je i izgradnja vodovoda u naselju Mala Volujica, gdje je višegodišnjim problemom vodosnadbijevanja pogođeno preko 200 domaćinstava koja nemaju pijaću vodu, a koriste tehničku vodu “koja je ispod svih dozvoljenih standarda”.

Iz Koalicije su saopštili da su predstavnici ovih partija- BS, Forca, DSCG i DP-i do sada bili glavni inicijatori rješavanja problema vodosnabdijevanja Ostrosa i Krajine, koja nema vodu za piće.

Zahvaljujući tim naporima, ističe Dešić-Perazić, animirani su potencijalni donatori preko turske agencije TIKA “koja iskazuje interesovanje da učestvuje u ovom projektu da se osigura vodosnabdijevanje Krajine”.

"Sigurni smo da ćemo kroz našu dalju incijativu osigurati učešće i podršku lokalne uprave u izradi projektne dokumentacije, a kroz komunikaciju sa donatorima dovesti do realizacije samog projekta. Takođe, na više lokacija u opštini neophodna je izgradnja kanalizacione mreže, kolektora i prečišćivača otpadnih voda. I to će biti među prioritetnim problemima kojima će se baviti ove partije kao dio buduće izvršne vlasti u Baru", zaključila je Dešić-Perazić.

Bonus video: