Gojković: Sve ovo da bi spasili DPS u Podgorici

Gojković je na presu tražio da se njegove partijske kolege odbornici ne podržavaju njegovu kandidaturu, javno oglase i iznesu razloge takvog stava
56 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 08.05.2014. 20:02h

Predsjednik hercegnovske Opštine nije ni danas izabran jer nije održana sjednica SO, koja je odložena na zahtjev SNP, NS i Nove.

Kriza lokalne vlasti se nastavlja, jer nijedan kandidat, ni Zoran Bošnjak (DPS), ni Obrad Gojković (SNP) ne mogu računati na podršku 18 od 35 odbornika.

Gojković nema ni jedinstvenu podršku odbornika njegove partije.

"Na ovaj korak smo se odlučili kako bi pružili punu podršku opozicionim partijama na državnom nivou. Odbornici SNP-a nisu željeli na bilo koji način, različitim tumačenjima i mišljenjima u lokalnoj skupštini, da ugroze sigurnu i ubjednljivu pobjedu opozije u opštinama u kojima će uskoro da budu održani izbori“, kazala je na konferenciji za novinare potpredsjednica OO SNP Danijela Djurović.

Obrad Gojković predsjednik OO SNP i kandidat za gradonačelnika tvrdi da se dešavanja u Herceg Novom mogu dovesti u kontekst lokalnih izbora u 14 opština „gdje se poslije dugo vremena očekuje pad DPS-a“.

"Gubljenjem vlasti, prvenstveno u Podgorici bio bi kraj režima koji 20 godina ugrožava interese građana. Smatram da je na djelu organizovana akcija spasavanja vlasti DPS-a u Podgorici", kazao je Gojković, uvjeren da je riječ da je riječ o osmišljenom scenariju.

Odbornici PzP nisu se pridružili zahtjevu koalicionih partnera da se odloži sjednica lokalnog parlamenta. Predsjednik OO PzP Milovan Baždar ističe da podršku uslovljavaju „rekonstrukcija vlasti, i da se određene kadrovska i organizaciona pitanja moraju riješiti na drugačiji način.Traže smjenu na čelu Vodovoda i Turističke organizacije grada.

Obrad Gojković predsjednik OO SNP i kandidat za gradonačelnika tvrdi da se dešavanja u Herceg Novom mogu dovesti u kontekst lokalnih izbora u 14 opština „gdje se poslije dugo vremena očekuje pad DPS-a“

Predsjednik OO DPS Zoran Bošnjak je kategoričan su vanredni izbori jedino rješenje za krizu i smatra da bi „neka druga većina trebalo da bira predsjednika opštine, direktore i UO javnih preduzeća, jer ova većina nije kvalifikovana“.

Uz konstataciju da je „vladajuća koalcija skrpljena radi usko političkih i ličnih interesa, a ne radi interesa građana, predsjednik OO SDP Dragan Šimrak je kazao da su vanredni izbori jedino rješenje.

"Što prije se skrati mandat, šteta će biti manja", kazao je Šimrak.

Mračević-Gavrilović: Nećemo se javno oglašavati

Odbornici SNP Vladimir Mračević i Zorica Gavrilović su kazali da se neće javno oglašavati jer su se tako dogovorili sa vrhom partije.

"Naši razlozi i stavovi su saopšteni organima SNP-a i oni su vrlo dobro poznati svima onima koji su prisustvovali tim sastancima", kazao je Mračević.

Gojković je na presu tražio da se njegove partijske kolege odbornici ne podržavaju njegovu kandidaturu, javno oglase i iznesu razloge takvog stava.

Galerija

Bonus video: