Pozitivna u Bijelom Polju: Naš prioritet je rješavanje nezaposlenosti

"Vjerujemo da će Bljelopoljci prepoznati novu snagu koja će, nakon dvodecenijskog čekanja, sprovesti mjere koje će stvoriti nova radna mjesta i donijeti prosperitet gradu"
72 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandar Srdanovć, Foto: Pozitivna Bijelo Polje
Aleksandar Srdanovć, Foto: Pozitivna Bijelo Polje
Ažurirano: 07.05.2014. 15:16h

Nosilac liste Pozitivne Crne Gore u Bijelom Polju, Aleksandar Srdanović, saopštio je da će toj partiji, nakon lokalnih izbora, prioritet biti rješavanje najvećih problema Bjelopoljaca, a to su nezaposlenost i loša socio-ekonomska situacija.

"Djelovanjem u lokalnom parlamentu insistiraćemo na stimulisanju postojećih privrednih subjekta putem subvencija čime bi se omogućilo njihovo stabilno poslovanje a sve kroz izradu kvalitetnih investicionih projekata koji bi bili finansirani iz evropskih fondova.

Zalagaćemo se da se za sve nove investitore u oblasti prerađivačke industrije, koja je nekada hranila deset hiljada ljudi u našem gradu, uvedu poreske olakšice za period tri do pet godina, jer bi se na taj način stvorili uslovi za dugoročno zapošljavanje i kvalitetniju egzistenciju građana Bijelog Polja".

Srdanović je najavio uvođenje moderniju praksu elektronske uprave i objedinjenog šaltera za izdavanje dozvola, kako bi decenijski administrativno troma uprava, postala mnogo efikasnij servis građana.

"Prevazilaženjem biznis barijera lokalna uprava će stvoriti povoljniji poslovni ambijent za buduće investitore. Vjerujemo da će Bljelopoljci prepoznati novu snagu koja će, nakon dvodecenijskog čekanja, sprovesti mjere koje će stvoriti nova radna mjesta i donijeti prosperitet gradu.

Pozitivna Crna Gora će raditi, a ne obećavati kako bi Bijelopoljci imali budućnost i živjeli u gradu socijalne pravde i jednakih šansi za sve, bez obzira na njihovu političku ili drugu pripadnost".

Bonus video: