Lukšić primio u oproštajnu posjetu ambasadore Ukrajine i Kine

Lukšić je zahvalio ambasadorki Sljusarenko na ličnom doprinosu i angažmanu tokom mandata na planu jačanja odnosa Crne Gore i Ukrajine u različitim oblastima
0 komentar(a)
Igor Lukšić, Foto: Screenshot (VOA)
Igor Lukšić, Foto: Screenshot (VOA)
Ažurirano: 06.05.2014. 15:47h

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić primio je danas u oproštajne posjete ambasadore Ukrajine i Kine Oksanu Sljusarenko i Ži Žaolina.

"Lukšić i Sljusarenko su ocijenili da su odnosi dvije države u prethodnom periodu dobili iskaz kroz brojne ekonomske, kulturne i druge inicijative i projekte, što je doprinijelo unapređenju bilateralnih odnosa.

"U tom smislu, saglasili su se da u nastupajućem periodu dvije države treba da nastave da jačaju saradnju kroz konkretne projekte od značaja za građane", saopšteno je iz MVPEI.

Lukšić je zahvalio ambasadorki Sljusarenko na ličnom doprinosu i angažmanu tokom mandata na planu jačanja odnosa Crne Gore i Ukrajine u različitim oblastima.

"Lukšić je izrazio uvjerenje da će se u što skorijem periodu produbiti dijalog koji će voditi pronalaženju trajnog rješenja za uspostavljanje stabilnosti u toj zemlji", saopšteno je iz MVPEI.

Sljusarenko je zahvalila na podršci koju je dobijala od strane Vlade Crne Gore u realizaciji različitih projekata tokom njenog diplomatskog mandata.

"Ona je istakla da je za Crnu Goru vezuju pozitivna iskustva, te da je pored podrške institucija, u Crnoj Gori naišla na široko razumijevanje i podršku građana", ističu u MVPEI.

Lukšić- Žaolin: Postavljen čvrst temelj za dalji razvoj odnosa Kine i Crne Gore

Ambasador Žaolin je istakao je da je postavljen čvrst temelj za dalji razvoj odnosa i saradnje dvije zemlje, te izrazio uvjerenje da u tom pravcu bilateralni odnosi imaju odličnu perspektivu. On je zahvalio na podršci Vlade Crne Gore tokom svoje diplomatske misije.

"Potpredsjednik Lukšić je izrazio zadovoljstvo sadržajem i kvalitetom saradnje između Crne Gore i Kine. Zahvalio je ambasadoru Žaolinu na ličnom doprinosu unapređenju odnosa dvije zemlje, koji su dodatno ojačani tokom njegovog mandata. Ukazao je na značaj intenziviranja saradnje u oblasti ekonomije u prethodnom periodu, koja stimuliše saradnju i u drugim oblastima", saopšteno je iz MVPEI.

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj realizaciji investicionih projekata, a ambasador Kine je ukazao i na zainteresovanost njegove zemlje za dalja ulaganja u Crnu Goru.

Bonus video: