U našem biračkom spisku i gradonačelnik iz Švedske

Batljan je rođen u Kolašinu, otišao sa Balkana '93, bio gradonačelnik Nineshamna od 2005. do 2009.
176 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2014. 06:44h

Bivši gradonačelnik Nineshamna u Švedskoj i švedski državljanin rođen u Kolašinu, Ilija Batljan upisan je u birački spisak u Crnoj Gori, saopštili su juče iz MANS-a.

Batljan, član švedske Socijaldemokratske partije je Crnu Goru napustio 1993. Od 2005. do 2009. bio je gradonačelnik švedskog grada Nineshamna, udaljenog 60 kilometara od Stokholma sa nešto manje od 14.000 stanovnika. To što je Batljan upisan u birački spisak, smatraju u MANS-u, dokaz je da su netačne tvrdnje MUP da je birački spisak čist.

"Sa terena nam je stigla informacija da je u spisak upisan Batljan. Za medije je naveo da je sa Balkana otišao 1993. a ipak se u biračkom spisku nalazi 21 godinu kasnije", kazala je direktorka programa Građanskih inicijativa u MANS-u Zorica Ćeranić.

Vuk Maraš je pozvao ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića da sprovede inspekcijski nadzor biračkog spiska, i da u skladu sa Zakonom i presudama Upravnog suda, partijama dostavi informaciju o svim postupcima koji su sprovedeni: "„Imamo situaciju gdje Konjević tvrdi da je navodno u biračkom spisku je sve regularno, da on sam krši zakon po nekoliko osnova“.

On je kazao da MUP ne poštuje presude Upravnog suda koji je konstatovao da za preko deset hiljada osoba nije sproveden inspekcijski nadzor. Batljan nije jedini inostrani političar koji je upisan u birački spisak. U birački spisak upisan je i bivši ministar unutrašnjih poslova BiH Fahrudin Radončić.

Bonus video: