Danilović: Dok se "Snimak" ne ispita Front neće dolaziti na premijerski sat

Danilović kazao da DF ne zaboravlja da je to samo jedna od afera koja je izbila na površinu
9 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.04.2014. 12:24h

Demokratski front neće prisustvovati premijerskom satu jer, kako je rekao funkcioner DF-a Goran Danilović, u tom savezu ostaju dosljedni stavu da predsjednika Vlade Mila Đukanovića smatraju odgovornim za aferu Snimak.

Đukanović će sjutra u Skupštini odgovarati na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.

"DF neće prisustvovati premijerksom satu jer ostajemo dosljedni davno izrečenom stavu da Đukanovića smatramo odgovornim za aferu Snimak, i ključnim koordinatorom te nelegalne kampanje na osnovu koje su navodno dobijeni parlamenentarni izbori 2012. godine i organizovana krađa na predsjedničkim izborima", rekao je Danilović agenciji MINA.

On je naveo da se nada da javnost dobro pamti sve što se dogodilo i da je dužnost svih iz opozicije da ni u jednom trenutku ne zaborave da afera Snimak nije dobila tužilačko-pravosudni epiolog.

Danilović je podsjetio da to nije samo zaključak DF-a, navodeći da je to viđenje osnaženo i stavom evropskih zvaničnika da ta afera mora imati tužilačko-pravosudnu završnicu.

"Iako je Đukanović to na početku odbijao i njemu je jasno da će se to tako morati završiti. Tek tada ćemo znati da li mi razgovaramo sa premijerom ili čovjekom koji je rukovodio operacijom zloupotrebe državnih resursa u partijske i lične svrhe, na osnovu čega je i sam posljednji put postao premijer", kazao je Danilović.

Prema njegovim riječima, DF ne zaboravlja da je to samo jedna od afera koja je izbila na površinu.

"Nesumnjivo je da bi kao jedan od organizatora afere Snimak morao biti prvosaslušan, jer je na sjednicama Glavnog odbora DPS planirana na organzovan način manipulacija i izborna krađa, a njima predsjedava neprikosnovani lider te stranke Đukanović”, dodao je Danilović.

On je kazao da Front Đukanovića smatra nalogodavcem i izvršiocem onog što Crnu Goru koči i u procesu EU.

"Imajući sve to u vidu, mi ni ovog puta nećemo u Skupštini gostiti Đukanovića, jer prethodno će ipak, hoćemo li pravnu državu, morati da se sprovede nalog domaće javnosti da se utvrdi krivica za izborne krađe ali i ono što od nas traži međunarodna zajednica-da se dobije pravni epilog afere Snimak", zaključio je Danilović.

(kraj) mib/žug

Bonus video: