Vučić razgovarao sa Mandićem: Srbija će uvijek biti uz svoj narod

"Posebno je naglasio važnost uloge Srbije i njenu zainteresovanost za probleme sa kojima se naš narod suočava i predlažući konkretne mjere za koje je uvjeren da mogu biti djelotvorne", saopšteno je iz Nove srpske demokratije.
54 pregleda 46 komentar(a)
Andrija Mandić, Aleksandar Vučić, Foto: Nova srpska demokratija
Andrija Mandić, Aleksandar Vučić, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 21.08.2018. 13:54h

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsjednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem, sa kojim je razgovarao o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori i načinima za njegovo unapređenje, saopšteno je iz Nove srpske demokratije.

"Predsjednik Vučić je istakao da će Srbija uvijek biti uz svoj narod, kao i da je obaveza Srbije kao matice da pomaže očuvanje nacionalnog identiteta Srba van svojih granica, što će i činiti u skladu sa sopstvenim mogućnostima i uz poštovanje države Crne Gore i njenih zakona. Mandić je ukazao na težinu položaja Srba u Crnoj Gori i neophodnost solidarnosti svih naših sunarodnika kako bi se zaustavila diskriminacija i očuvao nacionalni identitet. Posebno je naglasio važnost uloge Srbije i njenu zainteresovanost za probleme sa kojima se naš narod suočava i predlažući konkretne mjere za koje je uvjeren da mogu biti djelotvorne", saopšteno je iz Nove srpske demokratije.

Mandić i Vučić su se saglasili da su odnosi Srbije i Crne Gore od velike važnosti za budućnost obje zemlje i stabilnost regiona.

Bonus video: