Novo lice umjesto Martinovića: Dragan Bogojević?

Bogojević je profesor na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, a javnosti je poznat kao bivši direktor Zavoda za školstvo
144 pregleda 223 komentar(a)
Bogojević, Foto: Arhiva Vijesti
Bogojević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.04.2014. 13:52h

Bivši koordinator Foruma 2010 Dragan Bogojević biće nosilac liste koalicije Socijaldemokratske partije i Pozitivne Crne Gore, piše Portal Analitika pozivajući se na vrh koalicije SDP-Pozitivna.

Novi kandidat trebalo bi da bude predstavljen krajem sedmice kada će se stranački organi dviju partija izjasniti o predloženom kandidatu.

Bogojević je profesor na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, a javnosti je poznat kao bivši direktor Zavoda za školstvo, gdje mu nije produžen mandat nakon podrške cetinjskim gimnazijalcima.

Bogojević je i nacionalni koordinator projekta Savjeta Evrope „Evropski jezički portfolio“.

Od ranije je poznato da će DPS predvoditi Slavoljub Stijepović, Demokratski front - Miodrag Lekić, a nosilac liste SNP-a Aleksa Bečić.

Pozitivna bila protiv Martinovića

"Vijesti" su ranije danas objavile da advokat Nikola Martinović najvjerovatnije neće biti nosilac liste Socijaldemokratske partije i Pozitivne Crne Gore na izborima u Podgorici, zbog aktuelizovanja afere “Telekom” i protivljenja dijela rukovodstva i članova podgoričkog inicijativnog odbora Pozitivne.

Iz partija koje čine tzv. “državotvorni blok” juče nijesu željeli da potvrde, ali ni da demantuju da je Martinović odustao od kandidature, dok podgorički advokat nije odgovarao na pozive i SMS novinara “Vijesti”. Martinović je prekjuče kazao da je koaliciji SDP i Pozitivne saopštio svoj stav o kandidaturi, ali da je na njima da je objelodane.

Dio rukovodstva Pozitivne i inicijativni odbor stranke Darka Pajovića u Podgorici odbacio je predlog da Martinović bude nosilac liste zbog njegovog spominjanja u aferi “Telekom”. “Vijesti” su objavile da su članovi podgoričkog odbora Pozitivne koji još nije formiran bili skoro nepodijeljeni u stavu da poznati advokat ne bude nosilac liste. Funkcioner Pozitivne Srđan Perić kazao je da na organima stranke nikad nije bilo niti rasprave niti odlučivanja o nosiocu liste za predstojeće lokalne izbore u Podgorici.

Iako su rukovodstva dviju partija prije nekoliko nedjelja postigla načelan dogovor o Martinovićevoj kandidaturi, problem je izazvalo protivljenje dijela rukovodstva Pozitivne zbog spominjanja njegov imena u aferi “Telekom”. Martinovićeva i advokatska kancelarija Ane Kolarević bile su angažovane radi pomoći u izradi plana restrukturiranja i integracije Moneta i Telekoma nakon privatizacije, a za to je iznos od 580 hiljada eura isplaćen preko treće firme “Sigma”. Američka Komisija za hartije od vrijednosti i berze (SEC) tvrdi da je ugovor između “Sigme” i TCG poslužio za navodno podmićivanje Kolarević “u ime njenog brata” Mila Đukanovića nakon privatizacije kompanije 2005.

Bonus video: