Glavni grad: Radončić nikada nije prijavio promjenu prebivališta

Saopšteno da Sekretarijat ne posjeduje informaciju da li je lice upisano u Birački spisak pod imenom Fahrudin Radončić, doskorašnji ministar sigurnosti BiH ili neko drugi
217 pregleda 20 komentar(a)
Fahrudin Radončić, Foto: Screenshot (YouTube)
Fahrudin Radončić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 04.04.2014. 17:14h

Sekretarijat za lokalnu samoupravu Podgorice je saopštio da je doskorašnji ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić upisan u Birački spisak u eletronskoj formi 1990. i da nikada nije prijavljivao promjenu prebivališta.

"U Biračkom spisku Glavnog grada Podgorice upisan je Fahrudin Radončić, rođen u Beranama, sa adresom prebivališta – Moskovska ulica br. 30 (bivša Ulica Marksa i Engelsa). Uvidom u Centralni registar stanovništva (CRS), koji vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova, a kome Sekretarijat ima pristup, vidi se da je ovo lice aktivno, u smislu da se nikada nije odjavilo iz Crne Gore, te u tom smislu nemamo zakonskog osnova za brisanje iz biračkog spiska", navodi se u saopštennju Sekretarijata.

Dodaje se da Sekretarijat ne posjeduje informaciju da li je lice upisano u Birački spisak pod imenom Fahrudin Radončić, doskorašnji ministar sigurnosti BiH ili neko drugi.

"Napominjemo da je objavljivanje ličnih podataka iz CRS-a u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti", navodi se u saopštenju.

Bonus video: