Jedinstvena baza podataka o administraciji

U evidenciji internog tržišta rada, kako se navodi, biće podaci o državnim službenicima i namještenicima koji su na raspolaganju, onima kojima je isplaćena otpremnina kao i onima kojima prestao radni odnos
180 pregleda 0 komentar(a)
Suzana Pribilović, Foto: Boris Pejović
Suzana Pribilović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.08.2018. 18:01h

Uprava za kadrove formiraće Centralnu kadrovsku evidenciju i evidenciju internog tržišta rada koju će moći da koriste državni organi u potrazi za novim službenicima. Pravilnikom o načinu vođenja kadrovske evidencije internog tržišta rada, između ostalog, je predviđeno da se formira baza sa podacima o svim službenicima i namještenicima. Kako se navodi u odluci Ministarstva javne uprave Centralna kadrovska evidencija obuhvataće podatke o državnom organu, unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji, državnim službenicima i namještenicima i nepopunjenim radnim mjestima. Odlukom je predviđeno da se, osim ličnih podataka, u centralnoj evidenciji zaposlenih u državnoj upravi nalaze i podaci o njihovom radnom iskustvu i stažu, posebnim znanjima i vještinama, stručnom usavršavanju kao i o eventualnim disciplinskim postupcima i mjerama.

U evidenciji internog tržišta rada, kako se navodi, biće podaci o državnim službenicima i namještenicima koji su na raspolaganju, onima kojima je isplaćena otpremnina kao i onima kojima prestao radni odnos. Odlukom ministarstva koje vodi Suzana Pribilović, predviđeno je i da evidencija obuhvati podatke o nepopunjenim radnim mjestima u državnom organu i javnoj službi.

“Uprava za kadrove, radi unosa podataka u Centralnu kadrovsku evidenciju, omogućava državnom organu pristup kadrovskom informacionom sistemu, planira i organizuje kontrolu i korišćenje tih podataka”, navodi se u odluci.

Uprava za kadrove, kako se ističe, može omogućiti uvid u podatake iz Centralne kadrovske evidencije trećem licu samo nakon pisanog zahtjeva i uz pristanak državnog službenika na kojeg se podaci odnose. Ističe se i da u Upravi ne smiju mijenjati podatke koji se unose u Centralnu kadrovsku evidenciju i evidenciju internog tržišta, a može ih koristiti samo radi izvještavanja.

Bonus video: