LP o načinu izlaska na lokalne izbore odlučuje 12. aprila

Predsjedništvo je bezrezervno podržalo početak snažne kampanje za članstvo Crne Gore u NATO
10 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Andrija Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.03.2014. 19:50h

Opštinski odbori Liberalne partije (LP) iznijeće 12. aprila stavove o načinu izlaska na lokalne izbore.

U Podgorici je, kako je saopšteno, u četvrtak održana sjednica Predsjedništva LP, na kojoj je analizirana aktuelna politička situacija u Crnoj Gori i pozicija liberala, kako na državnom, tako na lokalnom nivou.

Na sjednici Predsjedništva, planirane su aktivnosti koje će biti organizovane i sprovedene u procesu pripreme za lokalne izbore koji će se 25. maja održati u 12 crnogorskih opština.

"Članovi Predsjedništva razmotrili su ponuđene modele nastupa LP na ovim izborima i odredili koordinatore koji će pratiti tok i realizaciju predizborne kampanje i sprovođenje zaključaka Predsjedništva i Glavnog odbora”, navodi se u saopštenju te stranke.

Koordinator za Podgoricu i Danilovgrad biće potpredsjednik Zdravko Šoć, za Bar potpredsjednica Dubravka Vujičić, a za Bijelo Polje i Pljevlja potpredsjednica Satka Hajdarpašić.

U opštinama, Plav Gusinje i gradskoj opštini Tuzi za koordinatora je određen generalni sekretar LP Esad Šainović.

"Predsjedništvu je za 12. april predložilo održavanja Glavnog odbora na kojem će će Opštinski odbori iznijeti stavove o načinu izlaska na lokalne izbore. Date su smjernice za kampanju koja će biti snažna, inovativna i sa dobrim rješenjima za lokalne samouprave", navodi se u saopštenju.

Navodi se da je stavljen akcenat na učestvovanje velikog broja mladih aktivista LP, a očekuje se i podrška nevladinih organizacija.

"Predsjednik LP Andrija Popović predložio je da u Savjet stranke uđe uvaženi advokat Dragan Mihović iz Budve, štpo je jednoglasno prihvaćeno", navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo je bezrezervno podržalo početak snažne kampanje za članstvo Crne Gore u NATO koje bi, kako je ocijenjeno, značilo trajni mir za Crnu Goru i Balkan u cjelini.

"Konstatovano je da je LP, nizom svojih aktivnosti, daje značajan doprinos tome da Crna Gora već ove godine dobije poziv za članstvo u NATO, jer je to dio odgovora na pitanje naše unutrašnje sigurnosti i bezbjednosti", dodaje se u saopštenju.

Iz LP su najavili da će organizovati veliku NATO konferenciju, koja će se održati u junu, uz učešće ALDE, Libsena i Holandskih liberalnih partija.

Bonus video: