Đukanović na Briselskom forumu, najavljen sastanak sa Rasmusenom

"Đukanović će imati brojne susrete, što će biti prilika da predstavi rezultate koje Crna Gora ostvaruje u procesu integracija"
0 komentar(a)
NATO, Foto: Shutterstock
NATO, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.03.2014. 10:18h

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović putuje u službenu posjetu Briselu, gdje će učestovati na Briselskom bezbjednosnom forumu i na sastanku Sjevernoatlantskog savjeta, tokom kojih će imati više bilateralnih susreta, među kojima i sa generalnim sekretarom NATO-a Andersom Fog Rasmusenom.

Kako je saopšteno iz Vlade, prvog dana posjete, Đukanović će učestvovati na tradicionalnom Briselskom bezbjednosnom forumu na kojem će se razgovarati o globalnim bezbjednosnim izazovima današnjice i oblicima saradnje Evrope i Amerike u novim okolnostima.

Đukanović će učestvovati i na panelu "Uloga Evrope u strategiji SAD-a", na kojem će govoriti o značaju uloge SAD-a u procesu stabilizacije Zapadnog Balkana u periodu od devedesetih godina XX vijeka do danas.

"Kao i o istorijskom značaju transatlantske veze između Evrope i SAD-a i potrebi njenog daljeg jačanja, u susret savremenim izazovima sa kojima se suočava svijet. Osim njega, na ovom panelu će učestvovati komandant združenih snaga u Evropi Filip Bridlav, potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Belgije Piter De Krem i kongresmen iz SAD Majkl Tarner. Na marginama Foruma, Đukanović će imati brojne bilateralne susrete, što će biti prilika da predstavi rezultate koje Crna Gora ostvaruje u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, regionalnoj saradnji, sprovođenju ukupnih reformi, ekonomskoj politici i privlačenju stranih direktnih investicija", saopšteno je iz Vlade.

Najavljen je sastanak Đukanovića sa generalnim sekretarom NATO-a Andersom Fog Rasmusenom i učestvovanje na sastanku Sjevernoatlantskog savjeta (NAC) koji je glavni politički organ odlučivanja u NATO i forum za konsultacije među državama članicama o svim pitanjima koja utiču na mir i bezbjednost.

Bonus video: