DF: Eliminisanje Mugoše poziv SDP-u za postizbornu koaliciju

Radunović je kazao da će Đukanović probati da, uz angažman provjerenog i tim radnjama sklonog partijskog vojnika, što efikasnije zloupotrijebi državne resurse i državne funkcije
2 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.03.2014. 14:27h

Eliminisanjem Miomira Mugoše sa mjesta nosioca liste Demokratske partije socijalista (DPS) njen lider Milo Đukanović šalje poruku da ta stranka ne može da osvoji vlast u Podgorici i poziva Socijaldemokratsku partiju (SDP) u postizbornu koaliciju, smatraju u Demokratskom frontu.

Državno i podgoričko rukovodstvo DPS-a odlučilo je u srijedu da Stijepović bude nosilac liste te stranke na izborima u Podgorici, koji će biti održani krajem maja.

Funkcioner Fronta, Slaven Radunović, smatra da je Đukanović tim izborom poslao dvije jasne poruke.

Jedna od njih je, kako je naveo, upućena tek napravljenoj koaliciji SDP-Pozitivna.

“Eliminisanjem Mugoše, Đukanović javno priznaje da je svjestan da njegova partija ne može da osvoji vlast u Podgorici i ubacuje vruć krompir u dvorište novonastale koalicije, nedvosmisleno pozivajući SDP u postizbornu koaliciju", rekao je Radunović agenciji MINA.

Kako je kazao, iz opozicionog ugla posmatrano, dobro je što je DPS "otvorio karte".

"Jer će Pozitivna biti u prilici da na vrijeme dobije odgovore od SDP-a, koji ih, siguran sam, veoma zanimaju”, rekao je Radunović.

Prema njegovim riječima, nije se Đukanović tek tako odrekao dva, tri procenta podrške, koliko, kako je kazao, po anketama Mugoša ima više, kao potencijalni nosilac liste DPS-a, u odnosu na Stijepovića.

Radunović je kazao da će Đukanović probati da, uz angažman provjerenog i tim radnjama sklonog partijskog vojnika, što efikasnije zloupotrijebi državne resurse i državne funkcije.

“Neka zna da mu za tu akciju DF, civilni sektor i uopšte, slobodni građani, pripremaju adekvatan odgovor: najveći lov na predizborne i izborne mahinacije dosad viđen kod nas”, kazao je on.

Radunović je najavio da će DF dnevno u javnost iznositi imena, dokumenta i slike onih koji budu učesnici tih kriminalnih radnji. “Naravno, posebna poslastica će biti video klipovi na Jutjubu”, kazao je on.

Radunović je rekao da iskustvo uči da treba širom otvoriti oči kada ljuti protivnik povuče potez “koji na prvi pogled izgleda izuzetno povoljno po vas”.

“Siguran sam da DPS neće biti u prilici da predlaže gradonačelnika, jer i ako se, nakon svega, SDP izjasni da im je Stijepović prihvatljiv za tu funkciju, njihova pomoć će im biti nedovoljna”, kazao je on.

Upitan kada se može očekivati da DF saopšti ime nosioca liste, Radunović je rekao da je snaga Fronta u građanima koji su nepokolebljivi u namjeri da smijene režim, “tako da konkretno rešenje neće imati preveliki značaj na konačni rezultat”.

“Naravno, ime prvog na listi će biti vrlo brzo saopšteno javnosti, jer nema potrebe za bilo kakvim kalkulacijama po tom pitanju”, rekao je on.

Radunović je kazao da će DF u svim gradovima ponuditi izborne programe koji će biti fokusirani na rešavanje najvažnijih problema tih zajednica, kao i na jasne projekte za njihov razvoj.

Bonus video: