Perić: Stijepović je obični poslušnik šefa partije

Državno i podgoričko rukovodstvo DPS-a odlučilo je u srijedu da Stijepović bude nosilac liste te stranke na izborima u Podgorici, koji će biti održani krajem maja
55 pregleda 16 komentar(a)
Srđan Perić, Foto: Savo Prelević
Srđan Perić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.03.2014. 12:14h

Ministar prosvjete Slavoljub Stijepović dio je stare garde Demokratske partije socijalista (DPS) koja je kamen o vratu budućnosti Crne Gore, jer ih zanimaju isključivo lični i uskostranački, a ne državni interesi, ocijenjeno je iz Pozitivne Crne Gore.

Državno i podgoričko rukovodstvo DPS-a odlučilo je u srijedu da Stijepović bude nosilac liste te stranke na izborima u Podgorici, koji će biti održani krajem maja.

Politički direktor Pozitivne, Srđan Perić, kazao je da Stijepović stara škola DPS-a, i da neće pokrenuti stvari na bolje, niti je budućnost Podgorice.

"Dovoljno je pogledati šta je ostavio za sobom u prosvjeti i sportu, pa shvatiti da ga je za tu poziciju preporučilo bespogovorna partijska poslušnost prema šefu partije sa jedne, i građenje partijske infrastrukure, upravo kroz školstvo i sport, sa druge strane“, kazao je Perić agenciji MINA.

On je ocijenio da je Stijepović dio stare garde DPS-a koja je, bez dileme, kamen o vratu budućnosti Crne Gore.

"Jer ih zanimaju isključivo lični i uskostranački, a ne državni interesi, odnosno život građana. Kad god oni slave nakon izbora, građanima je sve lošije. Oni crnogorskim rukama dave Crnu Goru, a da toga nijesu ni svjesni“, rekao je Perić.

Prema njegovim riječima, ta partija mora sama da doživi pročišćenje, i to niko sa strane ne može da uradi.

"DPS mora da ide u opoziciju, ili da napravi smjenu generacija. Da li imaju snage za smjenu generacija i za pozitivnu selekciju - to je pitanje za one koji u toj partiji rade da bi se baškario njihov prvi ešalon“, smatra Perić.

Na toj liniji je, kako je naveo, i obznanjivanje informacije da je Stijepović nosilac liste DPS-a za Podgoricu.

"Sigurni smo da će građani Podgorice nagovijestiti proljeće promjena koje je toliko potrebno cijeloj Crnoj Gori, za razliku od rješenja iz naftalina vladajuće partije“, zaključio je Perić.

Bonus video: