SNP: Barska privreda je uništena, a standard građana je sve gori

Oni su skrenuli pažnju na to da aktuelna vladajuća garnitura nije sposobna da Bar vrati na kolosjek prosperiteta
0 komentar(a)
Luka Bar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Luka Bar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.02.2014. 13:07h

Opštinski odbor SNP u Baru ukazao je na brojne probleme sa kojima se suočavaju građani te opštine.

"Privreda ovog grada je gotovo uništena, standard građana iz dana u dan pada, a broj nezaposlenih se drastično povećava.

Zaustavljena je izgradnja infrastrukture, a i vodosnabdijevanje stanovništva je veoma problematično. Brojni su primjeri neisplaćenih zarada, neplaćenih doprinosa i poreza. U Baru su izostale i strane investicije".

Oni su skrenuli pažnju na to da aktuelna vladajuća garnitura nije sposobna da Bar vrati na kolosjek prosperiteta.

"Da u gradu ništa ne funkcioniše kako treba odavno je svima postalo jasno. Vladajuća garnitura nije položila ispit i ne može da izvede Opštinu iz problema, zato i neće dobiti podršku na predstojećim lokalnim izborima.

Građani neće glasati one koji su Opštinu doveli na ivicu bankrota, a pogotovu neće pozdraviti odluku da nosilac režimske liste ponovo bude dosadašnji predsjednik Opštine Žarko Pavićević, koji je uveo u stečaj svoje preduzeće ZIB, a na ivici stečaja je i sama Opština, kojoj je, između ostalog, prenio dug svog privatnog preduzeća".

U SNP su za sunovrat, između ostalih, optužili Žarka Pavićevića i njegov kabinet.

"Direktni krivci za sunovrat nekada najbogatije opštine, pored vrha državne vlasti su Pavićević i funkcioneri iz njegovog kabineta, kao i neodgovorni i nestručni direktori javnih preduzeća.

Vladajuća koalicija u Baru, poput one na državnom nivou, više je vodila računa o tome što priča opozicija, nego o životnim problemima, zaboravljajući da nevolje građana moraju da budu svakodnevna briga svih, a posebno nosilaca vlasti.

Opštinski odbor SNP Bar vjeruje da će na predstojećim izborima doći do korijenitih promjena, kako bi se grad pod Rumijom konačno vratio na pravi kolosjek", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: