Milić: Za Gusinjane državljanstvo, za rudare u Beranama plate

U Andrijevici, Milić je podsjetio na nelegitimno izabranu lokalnu vlast u ovoj Opštini
2 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Darko Bulatović
Srđan Milić, Foto: Darko Bulatović
Ažurirano: 25.02.2014. 14:01h

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić, danas sa potpredsjednikom Miloradom Bakićem posjetio Andrijevicu, Gusinje i Berane, gdje je razgovarao sa građanima o njihovim svakodnevnim brigama i problemima, saopšteno je iz te partije.

"U Andrijevici, Milić je podsjetio na nelegitimno izabranu lokalnu vlast u ovoj Opštini, koja zbog izgubljenog kompasa u vladanju gradom snosi odgovornost za ekonomsko i svako drugo pustošenje Anrijevice. Odgovornost dijelom pripada i nekim opozicionim partijama koje su učestvujući na prošlogodišnjim lokalnim izborima i dale vlasti u Andrijevici alibi za nastavak katastrofalne vladavine. Stoga je jedino rješenje za prevazilaženje teškog stanja u varošici na Limu, hitno raspisivanje vanrednih lokalnih izbora", navodi se u saopštenju SNP-a.

Svaka čast gusinjskoj dijaspori

Milić i Bakić su sa Mihailom Jovovićem, predsjednikom Inicijativnog Odbora SNP za Gusinje, obišli i Gusinje uoči donošenja dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji, odnosno Odluke o dobijanju statusa samostalne opštine Gusinje.

"Gusinje je pravi primjer, na koji način organizovana dijaspora može obezbijediti podršku za dobro funkcionisanje jedne lokalne samouprave. Ljudi koji su porijeklom iz ovog grada su najbolji ambasadori svog rodnog kraja i Crne Gore. Zato bi odmah trebalo stvoriti zakonske pretpostavke da se za veliki broj njih, kao i za sve one građane koji imaju problem po ovom pitanju, a imaju odgovarajuće uslove riješi pitanja državljanstva. U tom smislu SNP će ponovo insistirati da se prihvati naš predlog zakona o crnogorskom državljanstvu" rekao je Milić.

Beranskim rudarima hitno izmiriti sva dugovanja

Iz SNP-a kažu da se tokom posjete Beranama, Milić susreo i sa rudarima Rudnika Mrkog uglja u Beranama sa kojima je razgovarao su o posljedicama nedavnih poplava i šteti koja je nastala u Rudniku.

"Pored štete u rudniku koje su izazvale poplave, problem čijem rješavanju treba odmah pristupiti je isplata devet zaostalih plata i drugih dugovanja iz radnog odnosa, rudarima i svim zaposlenim u Rudniku mrkog uglja" naglasio je Milić.

Bonus video: