Tadić: Tek će se vidjeti koje su veze Subotića i Đukanovića

"Ne znam da li je on kriv, ili nije kriv. To će utvrditi sud. Ali strukuru i prirodu odnosa između njega i novih vlasti vidjećemo na kraju ovog procesa”
0 komentar(a)
Boris Tadić, Foto: BETAPHOTO
Boris Tadić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 21.02.2014. 08:04h

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić rekao je da će se tek vidjeti kakve su veze Stanka Subotića sa aktuelnom srpskom i crnogorskom vlašću i koja je njegova prava uloga.

“To ćemo vidjeti na kraju procesa koji se vodi protiv Subotića vezano za šverc cigareta. Ne znam da li je on kriv, ili nije kriv. To će utvrditi sud. Ali strukuru i prirodu odnosa između njega i novih vlasti vidjećemo na kraju ovog procesa”, rekao je Tadić u emisiji “Načisto” na TV Vijesti.

Subotić je blizak prijatelj Mila Đukanovića, a pretpostavlja se da ima veze i sa Srpskom naprednom strankom Aleksandra Vučića jer Srbija ukinula potjernicu za njim i dozvolila mu da se brani sa slobode nakon dolaska SNS na vlast.

Tadić je kazao da mitropolit Amfilohije nikada nije zastupao ljotićevsku ideologiju, ali da jeste, u političkom smislu, bio podrška ravnogorskom pokretu.

On je, na pitanje kako gleda na to da je Đukanović pod politički kišobran Vojislava Koštunice, stavio ubistvo “Dana” Duška Jovanovića, rekao da ništa ne zna o tome i da bi, u suprotnom, takvu informaciju istražnim organima u Crnoj Gori:

“Ubistva novinara nijesu samo zvjersko ili zločin sam po sebi. Ubistvo novinara je rušenje demokratskog poretka i budućnosti svake zemlje”

Bonus video: