Na glasanje u maju?

Raspisivanje izbora: Vujanović čeka do 25. marta

Vujanović će do kraja marta sačekati da li će se usvojiti Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o izboru odbornika i poslanika nakon čega će raspisati izbore
9 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Boris Pejović
Filip Vujanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.02.2014. 10:17h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović će 24. ili 25. marta sačekati da li će se usvojiti Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o izboru odbornika i poslanikam i nakon toga raspisati izbore u Podgorici i opštinama u kojima se moraju održati, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Ako se ovaj zakon, eventualno, usvoji i stupi na snagu prije tih datuma Predsjednik će ranije raspisati izbore jer smatra korektnim da se učesnicima izbora za kampanju ostavi duži rok od 60 dana, koji je najkraći rok od zakazivanja do održavanja izbora", navodi se u saopštenju.

Iz kabineta Vujanovića su podsjetili da su se zakonski uslovi za zakazivanje izbora u Podgorici i ostalim opštinama, u kojima se oni moraju održati, stekli i prije donošenja paketa zakona o izmjenama izbornog zakonodavstva.

"Predsjednik je procjenio da treba sačekati izmjene ovog zakonodavstva jer bi se u suprotnom izbori održali po propisima koji se primjenjuju na dan raspisivanja izbora. Imajući u vidu vrijeme konstituisanja skupština Glavnog grada i opština, u kojima će se raspisati izbori, posljednji neradni dani za održavanje izbora u njima su 24. i 25. maj", navodi se u saopštenju.