Nove čarke SNP-a i Medojevića

“Teško je komentarisati misli sledbenika budvanske filozofofske škole. Tu se ništa ne zna"
19 komentar(a)
Nebojša Medojević, Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nebojša Medojević, Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.02.2014. 14:23h

Socijalistička narodna partija (SNP) ocijenila je da poslanik Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević potvrdio da je njegov ključni motiv bavljenja politikom obračun sa SNP-om i da u kontinuitetu pokušava “politički da šićari na podmetanjima i špekulacijama”.

Medojević je prethodno optužio lidera SNP-a Srđana Milića da je svojim stavom da će se SNP pitati o budućem gradonačelniku Podgorice otvorio mogućnost postizborne saradnje sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

“Teško je komentarisati misli sledbenika budvanske filozofofske škole. Tu se ništa ne zna. DF će u Podgorici imati oko 35 odsto, a SNP oko pet odsto. Mislim da je sada jasnija njegova izjava. Ostavio je otvorenu mogućnost postizborne koalicije sa Donom. Oni imaju jednu kulturnu komunikaciju međusobno. Gospodsku", napisao je Medojević na Tviteru.

On nije direktno odgovorio na pitanja jednog od korisnika te društvene mreže da li će Goran Danilović biti kandidat DF-a za gradonačelnika Podgorice.

“Još je rano za kandidata DF. Radimo istraživanja pa ćemo najboljeg izabrati”, napisao je Medojević

U SNP-u su istakli da, za razliku od Medojevića i njemu sličnih, cilj te partije je smjena DPS - SDP vlasti i demokratizacija Crne Gore.

"I pred parlamentrne izbore 2012. godine, sa svojim saborcima davao je prognoze o daljem putu SNP-a. Prošla je godina i po dana, a vrijeme ga je, kao i mnogo puta do sada, demantovalo. Ko još uzima za ozbiljno prognoze Nebojše Medojevića?

Jasno je, neće biti ni predizborne, ni postizborne koalicije sa DPS-om. SNP će predstaviti građanima čistu programsku ponudu, personalizovanu u adekvatnom spoju mladosti i iskustva, i time omogućiti da SNP bude nosilac nove demokratske vlasti u Podgorici“, saopšteno je iz SNP-a.

Milić je sinoć na izbornoj konferenciji u Golubovcima pozvao lidera DF Miodraga Lekića da nađe modela da zaustavi “opštepoznate muške lapače iz svog najbližeg okruženja”. i da su u toj partiji shvatili poruku Lekića da će na sve lokalne izbore izaći samostalno, dodajući da u toj situaciji ni SNP nema izbora nego da uradi isto.

DPS: Koalicija alapača i šićara

"Koalicija DF-a i SNP-a i dalje misli da je zdrava, iako su u njoj „alapače, potkupljivi, šićari, štetočine, podmukli, zlonamjerni i kukavice“, kako sami sebe nazivaju", saopštio je Budimir Dabetić iz beranskog DPS-a.

"Da tu nema ništa zdravo znaju dobro građani Berana. Pravo ime njihovog saveza nije „Zdravo Berane“, već je, kako u trenucima iskrenosti sami sebe nazivaju, Koalicija „alapača, šićara i kukavica“. Oni koji misle najgore jedni o drugima ne mogu voditi Berane", naveo je Dabetić.

Bonus video: