SDP: Mladi su jezgro podrške članstvu u NATO

Đurišić je rekao da se bez jasne odgovornosti svih ne može očekivati da se promjene dese same od sebe
1 komentar(a)
NATO, Foto: Nato.int
NATO, Foto: Nato.int
Ažurirano: 17.02.2014. 13:51h

Forum mladih (FOM) Socijaldemokratske partije aktivan je učesnik svih procesa koji doprinose povećanju javne podrške učlanjenju Crne Gore u Evropsku uniju (EU) i NATO, a ključnim segmentima za kampanju smatraju sprovođenje konkretnih aktivnosti za društveno-ekonomski napredak države.

Potpredsjednik FOM-a, Jovan Đurišić, rekao je da u toj partiji smatraju da kroz obrazovni sistem i medije, svi zajedno u društvu moraju stvarati atmosferu tolerancije i uvažavanja sa jakim obrazovnim sistemom i većim ulaganjem u školstvo, kako bi razvijali sopstveni potencijal i kadar, kao i mobilnost mladih na svim nivoima školovanja.

“Na taj način će kampanja za NATO i EU permanentno biti u punoj snazi, jer nivo i kvalitet obrazovanja, kao i razmjena iskustava ključni su faktor uspjeha ovih spoljnopolitičkih aspiracija”, kazao je on agenciji MINA.

Đurišić je rekao da se bez jasne odgovornosti svih ne može očekivati da se promjene dese same od sebe, “niti iko ko ne preuzima pomenutu odgovornost ima pravo da negira postignuto“.

“Prihvatanje modernog i naprednog - osobenost mladih i obrazovanih ljudi, svakako svrstava taj dio populacije u glavno jezgro podrške članstvu u NATO. I ne samo to, njihov angažman za afirmaciju učlanjenja umanjiće tradicionalnu zatvorenost i napraviti zaokret koji je tek začet ka Crnoj Gori zemlji socijalne pravde, vladavine prava i očuvanja različitosti”, naveo je on.

Bonus video: