Skupština plaća stan Čavoru, Vuksanoviću i Ibrahimoviću

Parlament Ibrahimoviću, Vuksanoviću i Čavoru plaća mjesečnu nadoknadu za zakup stana od 330 eura, odnosno 376 eura bruto na mjesečnom nivou
343 pregleda 11 komentar(a)
Branko Čavor, Foto: Boris Pejović
Branko Čavor, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.08.2018. 05:34h

Skupština Crne Gore potrošila je za godinu i po dana 17.610 eura na plaćanje zakupa stana za trojicu poslanika vladajuće koalicije.

Prema podacima koje je parlament dostavio “Vijestima” po zahtjevu za slobodan pristup informacijama, Skupština plaća zakup stana poslaniku Bošnjačke stranke (BS) Ervinu Ibrahimoviću koji živi u Rožajama, poslaniku Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijanu Vuksanoviću koji živi u Kotoru, kao i poslaniku Demokratske partije socijalista (DPS) Branku Čavoru koji živi u Nikšiću.

Parlament Ibrahimoviću, Vuksanoviću i Čavoru plaća mjesečnu nadoknadu za zakup stana od 330 eura, odnosno 376 eura bruto na mjesečnom nivou.

Od tri poslanika kojima parlament plaća stan od novca poreskih poslanika, jedino je Nikšićanin Čavor Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio da posjeduje stan od 92 metra kvadratna. Čavor je jedini poslanik koji na sjednice dolazi iz Nikšića do Podgorice, a kojem parlament plaća zakup stana. On je, prema podacima sa sajta Skupštine, u julu primio platu od 1.838 eura, Ibrahimovićeva plata iznosila je 1.512 eura, dok je Vuksanović u julu primio 1.397 eura. Čavor naknadu za zakup stana prima od februara prošle godine, a Ibrahimović tu naknadu nije primio u decembru 2017. godine. Prema podacima iz Skupštine, Ibrahimoviću kao predjsedniku kluba poslanika Bošnjačke stranke, koalicije,,Albanci odlučno” i Hrvatske građanske inicijative parlament plaća i gorivo za službeni automobil. Poslanik BS-a, prema podacima koje je Skupština dostavila “Vijestima”, mjesečno na gorivo potroši oko 118 eura.

Bonus video: