Mugoša: DPS je otvoren za saradnju sa NS

Mugoša je kazao da se NS u posljednje vrijeme aktivirala na političkoj sceni i da treba vidjeti kakvi će biti rezultati toga imajući u vidu da nijesu parlamentarna stranka
15 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2014. 11:57h

Demokratska partija socijalista (DPS) o mogućem koalicionom nastupu na lokalnim izborima u Podgorici prvo će razgovarati sa aktulenim partnerima, a otvorena je i za saradnju sa Narodnom strankom (NS), rekao je gradonačelnik Miomir Mugoša.

On je ocijenio da je potpuno prirodno i normalno da DPS o mogućem zajedničkom nastupu na izborima prvo razgovara sa partnerima sa kojima je već u koaliciji Bošnjačkom strankom (BS) i Libelarnom partijom (LP) sa kojima su postignuti određeni rezultati u četvorogodišnjem mandatu.

"Prirodno je da nastavimo razgovor sa BS i LP očekujući povoljan ishod. Ali je jako rano saopštavati tako decidne stavove, vidite sada ima nekih novih zvijezda na političkom nebu Crne Gore", rekao je Mugoša novinarima nakon polaganja vijenca na spomenik Marku Miljanovu Popoviću.

Upitan da prokomentariše mogućnost koalicije DPS sa NS-om, Mugoša je rekao da je sa narodnjacima dobro sarađivao kada su bili zajedno u vladi u široj koaliciji sve do 2001.

"Imali smo jako korektnu saradnju poštujući i uvažavajući određene različitosti", rekao je Mugoša.

On je kazao da se NS u posljednje vrijeme aktivirala na političkoj sceni i da treba vidjeti kakvi će biti rezultati toga imajući u vidu da nijesu parlamentarna stranka.

"Bilo je puno komentara na račun nekoliko odbornika među kojima je i odbornik NS-a u Podgorici gdje su govorili da je to koalicija. Ona to nije ali ako to bude saopštićemo jasno, vjerovatno da hoće ali treba sačekati", rekao je Mugoša.

On je kazao da DPS ne radi kampanjski već u kontinuitetu i da su u toj stranci uvijek bili za to da tu bude široka koalicija.

"Mislim da mi najbolje osjećamo bilo svih građana imajući u vidu da se Podgorica permanentno naseljava da dolaze novi ljudi", rekao je Mugoša.

On je naveo da nema ništa tajnovito u vezi sa lokalnim izborima u Podgorici i da će čim bude nešto novo DPS informisati javnost.

"Imajte strpljenja vjerovatno će to biti uskoro kada je za očekivati da bude zakazan datum izbora", rekao je Mugoša.

On je objasnio da postoje zakonski termini u vezi sa datumom izbora.

"Kao što vidite da se mnogo radi na legistlativnom planu u parlamentu gdje se želi za kratko vrijeme donijeti malo više propisa koji su, plašim se klizavi, antiustavni i antizakoniti tako da ćemo vjerovatno čekati da se ta situacija razbistri", rekao je Mugoša.

Bonus video: