SDP Pljevlja: Izlazimo samostalno na izbore

Jedan od ciljeva je, kako kažu, unaprjeđenje rada lokalne samouprave kako bi ona postala istinski servis u službi građana
1 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 07.02.2014. 15:49h

Socijaldemokratska partija (SDPCG) će na predstojećim lokalnim izborima u Pljevljima nastupiti samostalno, odlučeno je na šestoj sjednici Opštinskog odbora te partije.

Na sjednici, na kojoj je jednoglasno usvojena odluka o samostalnom izlasku na predstojeće lokalne izbore u Pljevljima prisustvovalo je 36 članova opštinskog odbora, kao i menadžer za OOSDP Pljevlja Kenan Hrapović.

"Našu odluku o samostalnom izlasku na predstojeće lokalne izbore temeljimo na porastu popularnosti politike koju SDP vodi na lokalnom nivou i velikim bojem novih članova koji su nam pristupili. Naši članovi imaju znanja, volje i upornosti, da kroz pravilno korišćenje lokalnih resursa zaustavimo dugogodišnju stagnaciju opštine Pljevlja i krenemo u privredno ekonomski i društveni oporavak. Sigurni smo da za izazove sa kojima se Pljevlja susrijeću nema čarobnog štapića kojim bi se sve unaprijedilo u kratkom vremenskom periodu i upravo će takva biti kampanja SDP-a za predstojeće izbore. Ponudićemo konkretna rješenja za stvarne probleme Pljevlja", navodi se u saopštenju SDP-a.

Jedan od ciljeva je, kako kažu, unaprjeđenje rada lokalne samouprave kako bi ona postala istinski servis u službi građana uz punu valorizaciju raspoloživih resursa i afirmaciju logike dobrog domaćina, punu vladavinu prava, poštovanje načela socijalne pravde, jednakosti, solidarnosti i humanosti..

"Naš fokus biće usmjeren na stručne ljude, a ne na politički podobne, rođake, kumove, prijatelje"

"Naš fokus biće usmjeren na stručne ljude, a ne na politički podobne, rođake, kumove, prijatelje. Reformisana, profesionalna, racionalna, depolitizovana, odgovorna i efikasna lokalna samouprava je naša misija."

Navode i da opština Pljevlja mora obezbijediti otvorenost prema građanima, te osigurati njihovo povjerenje kroz nepristrasan, objektivan i kvalitetan rad.Opština mora raditi u interesu građana,a ne u partijskom ili ličnom interesu što je do sada bio slučaj.

"Zbog toga ćemo u narednom periodu kada budemo dio vlasti u Pljevljima obezbijediti svima dostupno, pravovremeno i kvalitetno informisanje građana o svim bitnim odlukama, važnim projektima i trošenju sredstava iz budžeta, ali i uključiti ih u donošenje najvažnijih odluka za život u ovom gradu."

Bonus video: