Vujanović prihvatio predlog Krivokapića

"Savjet za odbranu i bezbjednost biće zakazan čim Predsjednik dobije pismenu informaciju koja bi bila osnov rada za tu sjednicu"
2 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.01.2014. 12:42h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović prihvatio je predlog predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića da zakaže sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost o ostvarivanju strategije nacionalne bezbjednosti ispunjavanjem ključnih obaveza za dobijanje poziva u NATO.

"Savjet za odbranu i bezbjednost biće zakazan čim Predsjednik dobije pismenu informaciju koja bi bila osnov rada za tu sjednicu", kaže se u saopštenju iz Vujanovićevog kabineta.

Krivokapić je ranije zatražio od Vujanovića da zakaže sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost na kojoj bi bilo raspravljano o tome šta treba uraditi da bi Crna Gora dobila pozivnicu za članstvo u NATO.

Krivokapić je ocijenio da je u narednih šest mjeseci potrebno intezivirati napore na ispunjavanju ključnih obaveza iz NATO agende kako bi Crna Gora dobila pozivnicu za Alijansu na samitu koji će biti održan u septembru.

Vladavina prava, reforma bezbjednosnih službi i povećanje podrške građana za članstvu u NATO su, kako se navodi, ključni uslovi za dobijanje pozivnice u NATO.

Krivokapić je Vujanovića podsjetio da Savjet za odbranu i bezbjednost nije imao sjednicu prošle godine. Posljednja sjednica Savjeta održana je u novembru 2012. godine.

Bonus video: