DF Ulcinj: Parohu smo uručili donaciju

"Za nas je fotografisanje ili video zabilješka trenutka u kojemu smo posjetili našu Crkvu trenutak časti i obaveze"
64 pregleda 9 komentar(a)
DF Ulcinj, Svešenik, Foto: DF Ulcinj
DF Ulcinj, Svešenik, Foto: DF Ulcinj
Ažurirano: 17.01.2014. 14:39h

Ulcinjski Demokratski front je demantovao da je zloupotrijebio sveštenika u predizborne srhe, kazavši da se ne radi o manipulaciji "uglednim pojedincima iz naše lokalne zajednice ili Crkvom".

Socijalistička narodna partija(SNP) protestovala je jer se zbog toga što se u spotu DF- kao jedan od aktera pojavljuje ulcinjski paroh Radojica Božović.

" Zabilježili smo i trajno sačuvali trenutak u kojem smo našem parohu uručili skromnu donaciju i preporučujemo svim učesnicima u političkoj trci da učine isto ako imaju želju i potrebu - DF Ulcinja se neće žaliti na takav postupak. Demokratski front u principu ne gleda u tuđe dvorište, a Crkvu ili druge vjerske institucije brani samo od onih koji su i programski zarcrtali da prekrajaju naše istorijsko vjersko biće.

Od dobra i humanih gestova se ne treba plašiti, treba ih umnožavati. DF -u ne smeta niti je ikada protestovao što u nekim opštinama naši ugledni sveštenici bivaju na odborničkim listama ili su lokalni funkcioneri SNP-a. To je pojedinačno pravo svakoga. Za nas je fotografisanje ili video zabilješka trenutka u kojemu smo posjetili našu Crkvu trenutak časti i obaveze, a nikako nedopuštenog marketinga.

Što se tiče korištenja video materijala sa izborne konvencije Pravog predsjednika Crne Gore Miodraga Lekića i to smatramo obavezom jer se radi o čovjeku i predsjedniku DF kojega smo iskreno podržali. Mi ne svojatamo njegovu kandidaturu kao nezavisnog kandidata ali je se i ne odričemo. Ne smeta nam ako i svi drugi koji su podržali svojevremeno gospodina Lekića u Ulcinju, iskoriste tu činjenicu za sebe", navode iz Fronta.

Bonus video: