Forum 2010: DPS po potrebi dijeli Srbe na poželjne i nepoželjne

“Ovakav monopolizam oslikava njihovu želju da se crnogorskoj javnosti prikažu kao 'mjera svih stvari'"
61 pregleda 21 komentar(a)
Boban Batrićević, Foto: Zoran Đurić
Boban Batrićević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.12.2013. 08:08h

Podgorica - Forum 2010 ocijenio je juče da Demokratska partija socijalista (DPS), radi opstanka na vlasti, svoje potencijalne političke partnere dijeli na „poželjne i nepoželjne Srbe“ što je, kako navode, u najmanju ruku groteskno i politički nemoralno.

Forum 2010 je to saopštio povodom navoda portparola DPS-a Časlava Vešovića da li to udruženje poziva Predraga Bulatovića, Andriju Mandića, Miodraga Lekića koji su se protivili crnogorskoj državnosti da jurišaju na vladajuću partiju.

Portparol Foruma 2010 Boban Batrićević kazao je “Vijestima” da se stiče se utisak da pravo na korektan politički razgovor ili pregovor u Crnoj Gori ima samo partija čiji je Vešović portparol.

“Ovakav monopolizam oslikava njihovu želju da se crnogorskoj javnosti prikažu kao 'mjera svih stvari', koja jedina ima kapaciteta da pravi koalicije sa 'državotvornim' i 'antidržavotvornim' strujama, iza koje se krije jasan motiv opstanka na vlasti. Tako DPS po potrebi svoje potencijalne političke partnere dijeli na 'poželjne i nepoželjne Srbe', što je u najmanju ruku groteskno i politički nemoralno. Izgleda da Vešović nije shvatio saopštenje Foruma 2010, tako da je njegovo reagovanje logički neutemeljeno”, kazao je Batrićević.

Bonus video: