Milić: Nećemo u Vladu sa DPS-om, ne dijelimo iste vrijednosti

"Pozivam predsjednike DPS i SDP-a ili da riješe međusobne odnose ili da nas ne zamajavaju, nego da krenemo u nove izbore”, kazao je Milić
25 komentar(a)
Ažurirano: 22.12.2013. 19:05h

Socijalistička narodna partija (SNP) neće razgovarati o ulasku u Vladu, jer sa DPS-om ne dijeli iste vrijednosti, a ako neko želi da razgovara oko sastava Vlade, to će sa nama moći da uradi samo nakon izbora, kazao je predsjednik te partije Srđan Milić, nakon izborne konferencije Asocijacije mladih SNP Glavnog grada.

Poslanik SNP-a Aleksandar Damjanović kazao je u petak da bi ta partija, ukoliko je premijer Milo Đukanović lično pozove u Vladu, "diskutovala o načinu na koji će razgovarati sa DPS-om ili njegovim predsjednikom.

On je pojasnio da SNP neće razgovarati sa Đukanovićem o ulasku u Vladu, ukoliko taj poziv dobije, već isključivo o ekonomskim, socijalnim i identitetskim pitanjima.

Milić tvrdi da su mediji pogrešno interpretirali Damjanovićeve riječi.

"Jasno je da smo daleko, da ne pripadamo istom sistemu vrijednosti, ne možemo govoriti o sličnim ekonomskim programima kad su zamrzute penzije, kad su socijalna davanja na ovom nivou, kada imamo značajne probleme u načinu funkcionisanja velikih privrednih kolektiva i 360 miliona nenaplaćenog poreskog duga", zaključio je Milić.

TV Vijesti, Aleksandra Mudreša

On je pojasnio da razgovori mogu da budu o socio-ekonomskim pitanjima i organizovanom kriminalu i korupciji, ali ne mogu da budu o koaliciji.

"Ne mogu jer je SNP ozbiljna i organizovana partija i ako neko želi da razgovara nešto oko Vlade može, ali nakon sljedećih izbora. Zato pozivam predsjednike DPS i SDP-a ili da riješe međusobne odnose ili da nas ne zamajavaju, nego da krenemo u nove izbore”, kazao je Milić.

On je pohvalio saradnju sa Ministarstvom finansija i Poreskom upravom.

Milić je najavio da će sjutra predati tužbu Upravnom sudu da preispita način kako se došlo do izbora u Beranama.

"Smatramo da izbore treba održavati u istom danu na čitavoj teritoriji Crne Gore. To ne znači da nećemo izaći na izbore, odluku ćemo donijetoi nakon odluke Upravnog suda. Želimo da ispoštujemo sve institucije u Crnoj Gori, jedini smo koji smo na takav način reagovali. Ne bojimo se nijednih izbora, ali želimo da konačno ti izbori budu fer i demokratski", kazao je Milić.

Komentarišući rezultate istraživanja gradonačelnik Podgorice Miomira Mugoše, prema kojima DPS prednjači u Podgorici sa 43 odsto, bez SDP-a koji ima svega pet odsto, Milić je reako da bi mu bilo bolje da je predstavio realnu sliku onog što je uradio dok je bio na vlasti.

“Prema tim rezultatima jedino SNP raste. To su istraživanja koja se kriju od javnosti i dio su istraživanja koji je obznanio Svetozar Marović. DPS-u je bilo mnogo važnije da kažu da je Đukanović prije Svetog Petra Cetinjskog, nego kako ko stoji danas u Crnoj Gori. To je bruka, to je način razmišljanja, sistem vrijednosti koji bi trebalo da se konačno promijeni u Crnoj Gori. Jasno je da DPS više nema većinu. To je poruka za sve i ja mislim da ne treba više čekati Krivokapića da se izjasni hoće li da bude malo u vlasti malo u opoziciji, jer ga je očigledno ta politika dovela na procenat koji ima sada”, kazao je Milić i ocijeni da “se vraća snaga SNP-a”.

Galerija

Bonus video: