Vujanović očekuje pozitivne efekte Đukanovićeve posjete Beogradu

0 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.12.2013. 14:27h

Posjeta premijera Mila Đukanovića Beogradu pokazuje da zajednički projekti Crne Gore i Srbije imaju svoju punu vrijednost, ocijenio je crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

On je u Danilovgradu, upitan da prokomentariše intenziviranje saradnje Beograda i Podgorice u vezi sa posjetom Đukanovića, rekao da očekuje da će posjeta premijera ostvariti svoj puni cilj.

“Veoma se radujem toj posjeti, koja pokazuje da zajednički projekti CG i Srbije imaju svoju punu vrijednost, prema evropskim integracijama odnosimo se kroz ono što je partnerski odnos"

“Veoma se radujem toj posjeti, koja pokazuje da zajednički projekti Crne Gore i Srbije imaju svoju punu vrijednost, prema evropskim integracijama odnosimo se kroz ono što je partnerski odnos. Očekujem da će ova posjeta imati svoj puni efekat”, rekao je Vujanović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Na pitanje da li 18. decembra očekuje otvaranje poglavlja 23 i 24, kao i eventualno otvaranje nekih novih, Vujanović je kazao da je izvjesno da će se ta dva poglavlja otvoriti, kao i neka nova.

“To je veliko priznanje dosadašnjem pregovaračkom procesu koji je Crna Gora odgovorno i pažjlivo imala. To je podstrijek i za ostale države regiona koje su sa evropskim ambicijama i sa jednakim očekivanjem su se postavile”, naveo je on.

Prema riječima Vujanovića, to je takođe dokaz da je proces proširenja Evropske unije aktivan, a da je Crna Gora pouzdan partner tog procesa.

Vujanović je čestitao praznik opštine Danilovgrad građanima, odbornicima, predsjedniku Skupštine i predsjedniku opštine.

“Iskazao je poštovanje za sve što je učinjeno tokom ove godine, posebno je poboljšana infrastruktura, obezbijeđeno je da se poveća kvalitet života i standard građana, a realizovani važni projekti”, kaže se u saopštenju.

Danilovgrad se, kako je rekao Vujanović, u malom i srednjem biznisu sve više prepoznaje, pa je realizacija postavljenih projekata u narednoj godini značajna, uz posebno vrednovanje obezbjeđenja dobrih uslova za nova radna mjesta.

On je naglasio značaj napora lokalne uprave i predsjednika da se obezbijedi bolji život građana Danilovgrada, uz očekivanje da će Opština ove svoje resurse i nadalje kvalitetno koristiti.

Bonus video: