Konstitutivna sjednica Mreže mladih PzP-a: Za bolji status omladine na sjeveru

Predsjedništvo MMP je poseban akcenat stavilo na naredne lokalne izbore koji su zakazani za proljeće
1 komentar(a)
sjednica, mladi PzP, Foto: MMPzP
sjednica, mladi PzP, Foto: MMPzP
Ažurirano: 08.12.2013. 14:44h

Mreža mladih Pokreta za promjene (MMP) održala je konstitutivnu sjednicu u Podgorici, na kojoj je predsjednik Nikola Bajčetić, u skladu sa Pravilnikom o organizaciji i radu, izabrao je svoja tri potpredsjednika, kao i portparola i sekretara.

Za potpredsjednike su izabrani Danijel Adžić iz Bijelog Polja koji će biti zadužen za koordinaciju u sjevernom dijelu Crne Gore, Anika Mentović iz Podgorice koja će biti koordinator centralne regije, a primorskim regionom rukovodiće treći potpredsjednik Miladin Bato Vidaković iz Herceg Novog.

Funkciju portparola mreže mladih obavljaće Marija Marović iz Podgorice, dok će posao sekretara obavljati Aleksandar Lekić iz Bara.

Prema Pravilniku o organizaciji i radu Mreže mladih po automatizmu Predsjedništvo još čine i predsjednici opštiniskih kancelarija za rad sa mladima: Bojan Rajević, Vladimir Đondović, Drago Šćepanović, Marko Bajović, Miloš Klikovac, Marija Delević i Mladen Jovanović.

Predsjedništvo se takođe na sjednici osvrnulo na minuli rad Mreže mladih, i napravilo plan budućih aktivnosti. Mladi na sjeveru će se založiti za bolji status omladine u svojim opštinama i truditi da mlade zadrže u svojim gradovima kroz razne inicijative, predloge i akcije. U planu je i jačanje infrastrukture u centralnom i primorskom regionu,a prioritet kompletne strukture je jačanje želje mladih za učestvovanjem u politici i volje da kroz politički angažman promijene stanje u društvu.

Predsjedništvo MMP je poseban akcenat stavilo na naredne lokalne izbore koji su zakazani za proljeće.

Bonus video: