Vučić: Teško sam prihvatio rezultate referenduma u Crnoj Gori

""Nikoga neću da lažem, ovdje je postojala ratna atmosfera od svega što dolazi iz Crne Gore, kao što se u Crnoj Gori govorilo o svemu negativnom u Srbiji"
50 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta
Aleksandar Vučić, Foto: Beta
Ažurirano: 05.12.2013. 19:59h

Srbija želi najbolje veze sa Crnom Gorom, poručio je prvi potpredsjednik srpske vlade Aleksandar Vučić, navodeći da će aktuelna vlast u Beogradu, za razliku od prethodne, učiniti sve za unaprjeđenje saradnje dvije države.

Vučić je u emisiji Centar na Televiziji Crne Gore kazao da je teško prihvatio rezultate crnogorskog referenduma, ali da se zvanični Beograd danas, kada su emocije splasnule, neće miješati u unutrašnju politiku Crne Gore.

"Strašno me zanima kako će da žive Srbija i Crna Gora. Strašno me zanima odgovoran odnos prema našim građanima. Strašno me zanima kako Srbija i Crna Gora mogu da žive bolje. Ako mislite da Srbija i Crna Gora mogu da žive bolje tako što će jedni u klin, drugi u ploču, i da će neko od toga da ima boljitak, varate se“" naveo je Vučić.

On je kazao da je cilj srpske Vlade dobar odnos sa Crnom Gorom.

"Nikoga neću da lažem, ovdje je postojala ratna atmosfera od svega što dolazi iz Crne Gore, kao što se u Crnoj Gori govorilo o svemu negativnom u Srbiji. I neka je samo deset odsto od toga bilo istinito, to je loše uticalo na naše odnose", kazao je Vučić

On je rekao da je zbog toga bio značajan njegov sastanak sa premijerom Milom Đukanovićem u Podgorici.

"Taj razgovor u Podgorici je bio važan u smislu da ćemo raditi ono što danas radimo. Hoćemo najbolje odnose za narednih 100 godina, a i poslije toga", poručio je Vučić.

Bonus video: