Koprivica osuo po bivšoj partiji: SNP glumi opoziciju

"RukovodstvoSNP-a stavilo partiju u fazu da se ne zna hoće li se prije ugasiti, ili će njen vrh uskočiti u režimski brod za spasavanje"
121 pregleda 25 komentar(a)
Dragan Koprivica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragan Koprivica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.11.2013. 11:15h

Nekadašnji član Socijalističke narodne partije Dragan Koprivica optužio je svoju bivšu partiju da glumi opozicionu stranku i nazvao je SNP DPS-a.

Koprivica koji je sada član političke grupacije koju predvodi Milan Knežević, a koja je pristupila Demokratskom frontu kaže da je popularno da stranka na vlasti kao što je Socijaldemokratska partija glumi opozicionu da bi privukla birače, "praveći malu zbrku na političkoj sceni".

"Ali je popularno i da neka opoziciona stranka glumi opozicionu stranku, kao što je to SNP Crne Gore (ili SNP DPS-a). To je partija, koja se nakon duševnih bolova za Mojkovcem najednom prestrojila u Petnjici, i bez ikakvih skrupula javno stavila DPS-u „na izvol’te“. Ništa čudno, čak i očekivano, jer se već dobro vidi da SNP u posljednje vrijeme vješto pripomaže projekte DPS-a, sve u cilju tzv. „viših interesa“. Tako je rukovodstvo SNP-a, nudeći se u Petnjici DPS-u, stavilo partiju u fazu da se ne zna hoće li se prije ugasiti, ili će njen vrh uskočiti u režimski brod za spasavanje"

On je kazao da se SNP u Petnjici javno stavila na raspolaganje DPS-u, time ignorišući kongresna dokumenta.

"I to pod zvučnim sloganom: „Spremni smo..!“. A to što je izgovorio jedan, iz usta je cijela rukovodstva. Tako se nekad najjača opoziciona stranka javno izula pred svojim Statutom i biračima, za koje već odavno ne haje U tome se i sastoji prva od dvije sukcesivne bruke SNP-a.

A druga je još veća, ili bar ništa manja: SNP bješe spreman za DPS, ali DPS ne bješe za SNP, nego ga otkači spremno. I formira vlast u Petnjici s drugom strankom! A SNP-u šupalj nos do očiju. Kakva bruka bez presedana: opoziciona stranka se ponudila vladajućoj, a vladajuća je šutnula. Dva fijaska SNP-a, jedan za drugim, uz brukanje pred biračima i javnošću

„Pa ljudi, je li to moguće?!“ – zgranuo bi se i čuveni Mladen Delić. A neko bi dodao da SNP već odavno flertuje s režimom, mimo volje to malo preostalog članstva, i zaturenih partijskih papira, pa je sve i očekivano", dodaje Koprivica.

On dalje navodi da će SNP biti spreman da i u Podgorici sarađuje sa DPS-om.

"Pa će i u Podgorici odjeknuti SNP-ov poklič da su spremni. A pritom će vjerovatno tražiti da formalno ostanu u opozicionom bloku. Da li će se DPS sažaliti, pa ih stvarno negdje i uzeti, makar zainat SDP-u, makar u statusu posmatrača u vlasti, vidjeće se.

Bitno je da vrh SNP-a ima snažno uporište u svom poslaničkom klubu, a poslanički klub u svom partijskom vrhu. A članstvo je već otišlo na drugu, onu pravu stranu, što je i vrhu SNP-a jasno, ali se on s budućnošću stranke ionako pozdravio. Može samo da glumi opozicioni nastup do sljedećih parlamentarnih izbora, kad će se ta partija i ugasiti, ali će njen vrh dotad posvršavati neke privatne poslove preko partijskih poslova.

Brod SNP-a su potopili primorci. I to uz parolu: „Profiteri svih partija – ujedinite se!“. Ali u potonuću te nekad opozicione partije važnu ulogu igraju i neki njeni kopneni mornari-kočničari, koji su svojim neveslanjem usidrili na dno brod SNP-a, čije se rukovodstvo javno nudi režimu. Na šta je, dakle, spala nekad najjača, izvorna opoziciona stranka. Trebalo je tu dosta truda i rada, ali se na kraju i uspjelo. Važno je da su oni: „Za DPS - spremni!“", zaključuje Koprivica.

Bonus video: