Brajović: SD sačuvale socijaldemokratiju i CG od političke nestabilnosti

Ako se saberu rezultati sa svih lokalnih izbora koji su održani u Crnoj Gori u odnosu na parlamentarne, zaključujemo da SD uživaju podršku više od 25 hiljada građana, odnosno duplo više od glasova koje smo osvojili na parlamentarnim izborima 2016. godine“, kazao je Brajović
13 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Filip Roganović
Ivan Brajović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 31.07.2018. 14:01h

Socijaldemokrate (SD) su nakon zaokruženog izbornog ciklusa koji traje od 2016. godine, sačuvale izvornu socijaldemokratiju i Crnu Goru od političke nestabilnosti, ocijenio je lider te partije, Ivan Brajović i poručio da najveći uspjesi tek dolaze.

On je povodom trogodišnjice osnivanja partije kazao da je SD najprogresivnija i najperspektivnija politička snaga u Crnoj Gori.

"To nije samo puka konstatacija, jer o nama govore naši rezultati i djela, imajući u vidu da smo se za tri godine uspješno nosili sa svim izazovima na političkoj sceni, ostajući uvijek dosljedni vitalnim interesima naše domovine“, rekao je Brajović.

On je dodao da nakon što su pobijedili „pravno i političko nasilje“ tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova prilikom registracije partije i predsjednika Skupštine, oko popunjavanja poslaničkog mjesta, uslijedili lokalni izbori u Tivtu 2016. godine, prvi na kojima su SD učestvovale.

"Rezultat je to što smo druga partija po snazi u lokalnom parlamentu, sa dvocifrenom procentualnom podrškom birača“, kazao je Brajović.

On smatra da su na parlamentarnim izborima 2016. godine, i pored negativne medijske kampanje koja je vođena protiv njih, uspjeli da sa dva osvojena mandata sačuvaju Crnu Goru od političke nestabilnosti.

"To je rezultiralo ostvarenjem jednog od naših, ali i državnih ključnih spoljnopolitičkih ciljeva, članstvom u NATO-u, ali i omogućavanjem vođenja odgovorne politike na unutrašnjem planu“ , saopštio je Brajović.

Brajović je podsjetio da su SD ostvarile odlične rezulate na lokalnim izborima i u ostalim crnogorskim opštinama, uključujući gradske opštine Golubovci i Tuzi.

"SD imaju odbornike u svakom lokalnom parlamentu u Crnoj Gori, ukupno 66, pri čemu ne treba zaboraviti da smo samostalno nastupili na 80 odsto lokalnih izbora koji su održani“, naveo je Brajović.

On je dodao da su u tim sredinama ostvarili izuzetan porast podrške u odnosu na parlamentarne izbore 2016. godine.

"Ako se saberu rezultati sa svih lokalnih izbora koji su održani u Crnoj Gori u odnosu na parlamentarne, zaključujemo da SD uživaju podršku više od 25 hiljada građana, odnosno duplo više od glasova koje smo osvojili na parlamentarnim izborima 2016. godine“, kazao je Brajović.

On smatra da se SD mogu pohvaliti stabilnom i jakom partijskom infrastrukturom, budući da imaju odbor u svakoj crnogorskoj opštini, što je dominantno doprinijelo ostvarenju takvog rezultata.

Prema njegovim riječima, SD su nakon zaokruženog izbornog ciklusa koji traje od 2016. godine, sačuvale izvornu socijaldemokratiju i Crnu Goru od političke nestabilnosti.

"Naši uspjesi tek dolaze i sigurni smo da ćemo, kao jedan od ključnih političkih činilaca u Crnoj Gori, sa još većom podrškom nakon budućih lokalnih i parlamentarnih izbora, unaprijeđivati ekonomski prosperitet i blagostanje svakog našeg građanina“, poručio je Brajović.

Bonus video: