Nacionalni parkovi o snimku Šabovića: Ne zapošljavamo po političkoj liniji

Oni su naveli da je 12. juna objavljen oglas za prijem u radni odnos tri radnika, ali da je poništen jer niko od prijavljenih nije ispunio sve kriterijume
53 pregleda 10 komentar(a)
Husnija Šabović, Foto: Boris Pejović
Husnija Šabović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.11.2013. 17:18h

Preduzeće Nacionalni parkovi (NP) Crne Gore zaposlene bira isključivo na osnovu stručnih i profesionalnih referenci, imajući u vidu višestruki značaj zaštite i valorizacije prostora za cjelokupno društvo i državu, saopšteno je iz tog Javnog preduzeća.

Podgorički list Dan objavio je danas video zapis na kome je, kako tvrde, poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Husnija Šabović, saopštio da je dogovoreno da u Javnom preduzeću NP budu primljeni isključivo članovi te partije.

Iz NP u reagovanju dostavljenom agenciji MINA kazali da to preduzeće zapošljava u skladu sa Zakonom o radu i Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta.

Oni su naveli da je 12. juna ove godine objavljen oglas za prijem u radni odnos tri zaposlena u Nacionalnom parku Prokletije za radno mjesto nadzornik, na koji se prijavilo 28 kandidata.

„S obzirom da nijedan od prijavljenih kandidata nije u potpunosti ispunjavao tražene uslove, donešena je Odluka kojom se poništava oglas za ovo radno mjesto. Takođe, navodimo da je od početka upravljanja ovim zaštićenim područjem jedino zaposleno lice angažovano od strane JPNPCG - direktor ove organizacione jedinice, kao i da je jedno lice odradilo pripravnički staž koji je istekao 5. novembra“, piše u saopštnju.

Osim toga, dodali su, preko Programa za stručno osposobljavanje u NP su bile angažovane osobe po osnovu Vladinog Programa za stručno osposobljavanje čije je angažovanje isteklo 15. oktobra.

„Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore isključivo na osnovu stručnih i profesionalnih referenci vrši odabir zaposlenih za njihovo radno angažovanje, imajući u vidu višestruki značaj zaštite i valorizacije ovih prostora za cjelokupno društvo i državu, a što je dužno činiti i u budućnosti“, zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: