DF: Godišnji odmor možda provedemo u Skupštini kako bi se branili od državnog terora

"Od odnosa sudova kojima se povodom ovoga problema obratila Skupština CG, zavisiće i naši budući potezi"
55 pregleda 10 komentar(a)
Andrija Mandić, Demokratski front, Foto: Printscreen
Andrija Mandić, Demokratski front, Foto: Printscreen
Ažurirano: 29.07.2018. 15:14h

Predsjedništvo Demokratskog fronta najavilo je da će u ponedjeljak u 11 časova predati žalbu Apelacionom sudu povodom odluke Višeg suda da Milana Kneževića kazni sa dva mjeseca zatvora.

Kako je saopštio poslanik DF-a Jovan Vučurović oni će predati i dopis "kojim su svi poslanici posvjedočili da su izgovorili isto što i Milan Knežević".

"Od odnosa sudova kojima se povodom ovoga problema obratila Skupština CG, zavisiće i naši budući potezi. Tako se, na primjer, može desiti da naš poslanički klub provede godišnji odmor u Skupštini CG, gdje bi se zajedno sa kolegama Kneževićem i Medojevićem branili od državnog terora i protivustavnih i protivzakonskih napada koje u ime crnogorskog režima sprovodi ovdašnje pravosuđe", saopštio je Vučurović.

Vijeće Višeg suda u Podgorici prihvatilo je žalbu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i potvrdilo kaznu do dva mjeseca zatvora za Kneževića zbog odbijanja da svjedoči.

SDT je tražio pritvor jer je Knežević odbio da dostavi podatke o sudiji koji mu je, kako je tvrdio, ponudio da mu za deset hiljada eura ukine presudu zbog napada na policajca.

Bonus video: