Šta će pitati Đukanovića: Ko će platiti za „Snimak”

Pajović će tražiti od Đukanovića informaciju o tome hoće li zbog afere snositi odgovornost neko od članova Vlade Crne Gore
0 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Savo Prelević
Darko Pajović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.10.2013. 08:27h

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović pitaće premijera Mila Đukanovića hoće li utvrditi političku odgovornost aktera afere “Snimak”. On će na sjutrašnjoj sjednici posvećenoj premijerskom satu tražiti od Đukanovića informaciju o tome hoće li zbog afere snositi odgovornost neko od članova Vlade Crne Gore.

Tokom parlamentarne istrage afere pred Ankenim odborom su za aferu “Snimak” zbog navoda u umiješanost u zloupotrebu državnih resursa u partijske svrhe, osim Đukanovića, odgovarali i bivši premijer i aktuelni šef diplomatije Igor Lukšić, nekadašnji ministar rada i socijalnog staranja i aktuelni šef resora zaduženog za manjinska prava Suad Numanović, kao i bivši ministar poljoprivrede i aktuelni politički direktor Demokratske partije socijalista (DPS) Tarzan Milošević.

Šef poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije (SDP) Borislav Banović tražiće informaciju o mjerama koje Vlada preduzima u procesu ulaska u NATO, i pitati premijara šta Vlada planira da uradi u oblasti vladavine prava, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, modernizacije crnogorskih oružanih snaga i ukazivanju javnosti na važnost na članstvo u NATO.

Banović je podsjetio da je na te probleme ukazao generalni sekretar NATO Andres Fog Rasmusen tokom nedavnog susreta sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem. Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Srđan Milić će pitati premijera zbog čega Vlada nije realizovala ni jedan od zaključaka parlamenta vezanih za KAP, dok će Milutin Simović (DPS) pitati koje programe iz oblasti kulture i kulturno-istorijskog nasljeđa Crne Gore je Vlada realizovala.

Predstavnici Demokratskog fronta koji su u selektivnom bojkotu Skupštine, ranije su najavili da neće prisustvovati premijerskom satu.

Bonus video: