Radonjić: Kandidati SDP-a da se malo bolje informišu

"Reakcija predstavnika OO SDP Cetinje ili je zakašnjela, ili proističe iz njihovog opšteg neznanja o lokalnoj zajednici u kojoj žive"
120 pregleda 11 komentar(a)
Mihailo Radonjić, Foto: DPS
Mihailo Radonjić, Foto: DPS
Ažurirano: 24.10.2013. 10:17h

Kandidata za odbornika u Skupštini Prijestonice Cetinje i predsjednik Savjeta mladih DPS Cetinje Mihaila Radonjića reagovao je na saopštenja Opštinskog odbora Socijaldemokratske parije – Cetinje, koji se odnosi na pitanja obrazovanja i mladih.

On navodi da reakcija predstavnika OO SDP Cetinje "ili je zakašnjela, ili proističe iz njihovog opšteg neznanja i neinformisanosti o lokalnoj zajednici u kojoj žive".

"Taj zaključak lako je donijeti kada uvidimo da iz SDP poručuju da će se izboriti za uvođenje besplatnog prevoza za studente i učenike sa Cetinja ka drugim gradovima. Jer, da su imalo upućeni, potpisnici bi znali da taj vid prevoza, prevashodno zahvaljujući gradskoj vlasti, postoji već duže vrijeme. Štaviše, i sami, kao studenti, možemo potvrditi da je tako. Ali, problem je očito u tome što interese učenika, studenata i mladih i njihove probleme pokušavaju predstavljati oni koji to nijesu – pa se dogodi i 'neinformisanost'", navodi se u saopštenju.

"Naravno, predstavnike SDP, naprasno zabrinute za obrazovanje, pitali bi da li su, slučajno, zapazili da je u međuvremenu na Cetinju otvorena jedna nova fakultetska jedinica? Ili da je prošle godine, upravo zahvaljujući naporima gradske vlasti, izbjegnuta selidba jednog umjetničkog fakulteta sa Cetinja? Ili, za njih, primjer 'neulaganja' u obrazovanje predstavlja 20 miliona eura vrijedan projekat gradnje Univerzitetskog kompleksa fakulteta umjetnosti? Ili, za njih, primjer neuspjeha predstavlja to što svake godine na Cetinju biva rekonstruisan ili izgrađen po jedan novi objekat u svrhu edukacije i brige o mladima? Prošle godine, to je bila Srednja mješovita škola, a ove godine već postoji i Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju".

U reagovanju se navodi da je jasno da je "meta pogrešna, kao i tema".

"Prije nego što se drugi put odvaže da, bez prethodnih informacija, izlaze u javnost – predstavnicima SDP poručujemo da nauče da računaju koliko je sredstava u minule tri godine uloženo u obrazovanje na Cetinju. Odgovor je jasan – kao nikad prije. Radiće se i ubuduće. Završićemo gradnju Univerzitetskog kompleksa i on će biti među najimpresivnijim umjetničkim akademskim cjelinama u regionu. Cetinje će uskoro biti i sjedište novih akademskih i obrazovnih institucija. A, naravno, rad i podrška postojećim obrazovnim ustanovama, njihovim učenicima i studentima, biće nastavljena", navodi se između ostalog u reagovanju.

Bonus video: