Bulatović: Premalo Kolašinaca na ulicama Podgorice razlog za inicijativu opozicije

"Završena prva faza investicije Ski centra Kolašin 1600, otvorena nova radna mjesta za Kolašince – to je onaj pravi razlog za pravu zabrinutost potpisanog dijela kolašinske opozicije"
2336 pregleda 5 komentar(a)
Bulatović, Foto: Vedran Vujisić
Bulatović, Foto: Vedran Vujisić

Opozicona zabrinutost za funkcionisanje lokalne uprave počela je u subotu kada je Kolašin bio na Bjelasici na otvaranju Ski centra "Kolašin 1600", a nije bio na večernjim protestima u Podgorici. To tvrde iz kabineta predsjednika Opštine Milosava Bulatovića , u reagovanju na inicijativu kolašinske opozicije ministarki javne uprave Suzani Pribliović da se u lokalnoj upravi samoupravi i upravi obavi vanredni inspekcijski nadzor.

"Premalo Kolašinaca na podgoričkim ulicama bio je razlog da se zabrinu potpisnici opozicione nekompletne inicijative jer među njima nema 'demokrata', tako da ni u ovoj brižnosti nijesu jedinstveni. Na drugoj strani održana riječ Vlade Crne Gore , završena prva faza investicije Ski centra Kolašin 1600, otvorena nova radna mjesta za Kolašince – to je onaj pravi razlog za pravu zabrinutost potpisanog dijela kolašinske opozicije. Kada su vidjeli da se u Kolašinu realizuju kapitalne investicije i stvaraju uslovi za bolji život, pokušali su da skrenu pažnju svojom inicijativom i brigom o navodnim nezakonitostima.“ –tvrde iz kabineta predsjednika Bulatovića.

Kako piše u regovanju , "važenje riječi sunovrat je u Kolašinu isteklo prošlog maja kada su građani Kolašina aktere četvorogodišnjeg kolašinskog sunovrata – koaliciju DF- SNP- SDP podražanu 'demokratama' – poslali u političku prošlost".

Iz Bulatovićevog kabineta kažu da je bivša lokalna vlast, četiri godine ignorisala Vladu Crne Gore, "koju sada brižno opominju da spasava Kolašin od onih koji su dobili većinsku podršku građana Kolašina".

"Za razliku od prethodne vlasti koja nije sarađivala sa Vladom Crne Gore, sadašnje opštinsko rukovodstvo u Vladi ima pravog partntera za realizaciju razvojnih projekata koji će povećati kvalitet života u Kolašinu.To podrazumijeva i normativnu usklađenost onoga šta radimo sa zakonskim propisima države , koju za razliku od potpisinika inicijative, poštujemo i kojoj pripadamo.Tako je u svim oblastima pa i u oblasti zapošljavanja", tvrde iz kabineta predsjednika Opštine.

U reagovanju piše da su "je zapošljavanje u kabinetu predsjednika Opštine obavljeno uz saglasnost Vlade". Objašnjavaju i kako su "vršioci dužnosti za visokorukovodne kadrove primljeni po Zakonu o lokalnoj samoupravi i imenovani su do popune radnih mjesta po konkursu". Isti status, piše u regovanju iz Bulatovićevog kabineta, ima i vršilac dužnosti komandira Službe zaštite i spasavanja načelnik Komunalne policije.

Bonus video: