Parlamentarna diplomatija važna zbog jačanja bilateralnih odnosa

Članovi delegacije Grupe prijateljstva Parlamenta Poljske sa Skupštinom Crne Gore naveli su da očekuju da im Crna Gora uskoro bude partner u EU
55 pregleda 0 komentar(a)
Brajović Poljska delegacija, Foto: Skupština Crne Gore
Brajović Poljska delegacija, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 24.07.2018. 13:00h

Parlamentarna diplomatija je važna zbog jačanja bilateralnih odnosa i stvaranja političkih osnova za dalji razvoj ekonomske saradnje, ocijenio je predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

On se sastao danas sa članovima delegacije Grupe prijateljstva Parlamenta Poljske sa Skupštinom Crne Gore, na čelu sa predsjednikom grupe Gžegožom Matusjakom.

Kako je saopšteno iz Brajovićevog kabineta, članovi delegacije naveli su da očekuju da im Crna Gora uskoro bude partner u EU.

Brajović se zahvalio na snažnoj podršci Poljske integraciji Zapadnog Balkana u evropske i evroatlantske strukture i isticanju Crne Gore kao regionalog lidera u pogledu pridruživanja EU.

„Nakon predsjedničkih i lokalnih izbora, Crna Gora će se u narednom periodu još intenzivnije posvetiti reformama“, rekao je Brajović.

Navodi se da je na sastanku razgovarano o jačanju odnosa, posebno u oblasti turizma i energetike kao strateškim granama razvoja Crne Gore, imajući u vidu da je Poljska država sa snažnim ekonomskim rastom.

Brajović je podsjetio na sadržajne susrete sa predsjednicima Sejma Marekom Kuhćinskim i Senata Stanislavom Karčevskim koje je imao tokom Samita predsjednika parlamenata Centralne i Istočne Evrope u Varšavi u maju prošle godine.

Bonus video: