Vesna Šofranac v.d. glavnog urednika "Pobjede"

Šofranac je do sada bila zamjenica glavnog urednika Srđana Kusovca, koji je juče, na prijedlog premijera Mila Đukanovića, imenovan za šefa Vladinog Biroa za odnose sa javnošću
113 pregleda 0 komentar(a)
Pobjeda, Foto: Arhiva Vijesti
Pobjeda, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.09.2013. 07:02h

Odbor direktora "Pobjede" imenovao je Vesnu Šofranac za vršioca dužnosti glavnog urednika državnog lista, nakon što je dosadašnji urednik Srđan Kusovac juče, na prijedlog premijera Mila Đukanovića, imenovan za šefa Vladinog Biroa za odnose sa javnošću.

Šofranac je do sada bila zamjenica glavnog urednika.

Prema informacijama “Vijesti”, rukovodstvo "Pobjede" namjerava da napravi otklon od dosadašnje uređivačke politike koju je utemeljio Kusovac. U planu je i vizuelna promjena novine, ali i uređivačke politike jer je novina suočena sa velikim padom tiraža.

“Vijesti” su još početkom avgusta objavile da je Kusovac podnio ostavku Odboru direktora "Pobjede" i da nije namjeravao u oktobru, kada mu je isticao mandat, da konkuriše za novi - četvorogodišnji mandat na toj funkciji.

On je, međutim, to demantovao i u starom maniru psovačkim jezikom poručio da odlazi na godišnji odmor te da će “kad se vrati dotući (vlasnike lista) i otjerati ih u Spuž kao što je davno obećao”.

Kusovac se nakon ostavke nije vraćao u redakciju državnog lista, a odbor direktora mu je prije dva dana i formalno verifikovao ostavku, koju je podnio, kako je naveo, iz ličnih razloga.

Bonus video: