Ivica Dačić sjutra u Podgorici

Dačić će se sastati sa crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem, premijerom Milom Đukanovićem i predsjednikom parlamenta Rankom Krivokapićem
56 pregleda 9 komentar(a)
Ivica Dačić, Foto: Www.6yka.com
Ivica Dačić, Foto: Www.6yka.com
Ažurirano: 19.09.2013. 16:41h

Srpski premijer Ivica Dačić boraviće sjutra u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, tokom koje će se sastati sa najvišim crnogorskim zvaničnicima.

Dačić će se, kako je najavljeno u Podgorici, sastati sa crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem, premijerom Milom Đukanovićem i predsjednikom parlamenta Rankom Krivokapićem, potvrđeno je Tanjugu.

Iz Ambasade Srbije u Podgorici saopšteno je da će se Dačić sjutra sastati i sa liderom Socijalističke narodne stranke (SNP) Srđanom Milićem i liderom Demokratskog fronta Miodragom Lekićem.

Dačić je početkom avgusta prisustvovao obilježevanju jubileja 800 godina manastira Đurđevi stupovi u Beranama, a tom prilikom je istakao da Srbija želi da ima najbolje odnose sa Crnom Gorom.

On je kazao da nema bližih država od Srbije i Crne Gore, ni naroda od srpskog i crnogorskog.

Đukanović je nedavno ocijenio da su odnosi Crne Gore i Srbije u usponu i da je to nešto što ohrabruje, odnosno predstavlja dobar primjer drugima u regionu.

Crnogorski premijer je poručio da će nakon Dačićeve posjete Crnoj Gori uslijediti njegova uzvratna posjeta Beogradu.

Uoči Dačićeve posjete Crnoj Gori, novoimenovani ambasador Srbije u Podgorici Zoran Bingulac predao je danas akreditivna pisma crnogorskom predsjedniku Filipu Vujanoviću.

Vujanović se tom prilikom založio za maksimalno bliske i prijateljske odnose Crne Gore i Srbije, navodeći da oni treba da budu primjer regiona i kao takvi prepoznati u međunarodnoj zajednici.

Bonus video: