DF: Nema uslova za izbore u Petnjici

DF od DIK-a traži i da da jasno uputstvo i precizno definiše ko ima aktivno biračko pravo i šta znače izrazi "lokalno stanovništvo", "birač" i "građani"
4 komentar(a)
petnjica tufik_1, Foto: Arhiva "Vijesti"
petnjica tufik_1, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.09.2013. 11:01h

Demokratski front zatražio je juče od Državne izborne komisije (DIK) da u najkraćem roku donese mišljenje o tome da li su se stekli neophodni uslovi za odžavanje izbora za odbornike u Skupštini opštine Petnjica, na osnovu odluke o njihovom raspisivanju koju je 2. septembra donio predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

U zahtjevu DF, koji je potpisao predsjednik polaničkog kluba Goran Danilović, navodi se da Skupština Crne Gore nije donijela Odluku o imenovanju OIK, kao najbitnijeg organa za sprovođenje izbora, iako je Odlukom o raspisivanju izbora precizirano da rokovi za sprovođenje izbornih radnji u opštini Petnjica počinju teći istog dana kada su i raspisani.

DF od DIK-a traži i da da jasno uputstvo i precizno definiše ko ima aktivno biračko pravo i šta znače izrazi "lokalno stanovništvo", "birač" i "građani".

DF na kraju dipisa predlaže da DIK donese mišljenje da ne postoje uslovi za održavanje izbora u Petnjici, na osnovu odluke koju je donio Vujanović, kao i da je potrebno istovremeno održavanja izbora u Beranama i Petnjici.

Bonus video: