Dragutin Martinović kandidat za predsjednika Liberalne partije

Agenciji MINA je u vrhu LP saopšteno da je kandidaturu Martinovića podržalo više opštinskih odbora te partije
51 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2013. 12:38h

Opštinski odbor Liberalne partije (LP) iz Bara kandidovao je predsjednika barskog Udruženja maslinara, Dragutina Martinovića, za novog predsjednika te stranke.

Izborna konferencija LP biće održana 14. septembra u Podgorici.

Za ostvarivanje neophodnih ciljeva potrebno je obezbijediti, kako se navodi, niz preduslova kao što su nezavisnost pravosuđa, jaka i nezavisna tužilačka oranizacija, sa posebnim akcentom na borbi protiv korupcije i kriminala

Agenciji MINA je u vrhu LP saopšteno da je kandidaturu Martinovića podržalo više opštinskih odbora te partije.

U političkom programu dostavljenom agenciji MINA, koji se odnosi na kampanju pedsjedničkog kandidata Martinovića, navodi se da je vrijeme za LP – kao državotvornu partiju, koja je spasila i sačuvala ideju obnove crnogorske države i koja upravo u ovako teškim i turbulentnim vremenima, dobija na svojoj važnosti i značaju.

Martinovićevom političkom programu, kako se navodi, kao osnova služe programska načela i najviši akti LP, uz prilagođavanje postojećim, najnovijim političkim i ekonomskim dešavanjima na nivou Crne Gore i regiona.

Prema programu, osnovni politički cilj i zadatak LP je, da u narednom periodu, dobije parlamentarni status, odnosno programsko načelo i zadatak LP, svih njenih članova i simpatizera je stvaranje Crne Gore kao demokratske, građanske i prosperitetne evropske države, ulazak Crne Gore u Evropsku uniju i NATO.

Za ostvarivanje neophodnih ciljeva potrebno je obezbijediti, kako se navodi, niz preduslova kao što su nezavisnost pravosuđa, jaka i nezavisna tužilačka oranizacija, sa posebnim akcentom na borbi protiv korupcije i kriminala.

Jedan od glavnih zadataka političkog rada i djelovanja partije je, dodaje se, borba za privredni preporod Crne Gore, u kome će nosioci privrednog razvoja biti poljoprivreda, turizam i energetika, uz kvalitetnu zaštitu domaćih privrednih bogatstava, sa akcentom na autohtonom crnogorskom poljoprivrednom proizvodu, kao evropskom brendu zdrave hrane.

Bonus video: